MónTerrassa
Detingut un home com a presumpte autor de cinc delictes d’abusos sexuals al Vallès
  • CA

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) van detenir el passat 21 de juny, un home de nacionalitat espanyola i de 40 anys, com a presumpte autor de cinc delictes d’abusos sexuals, tres d’agressions sexuals i un episodi d’exhibicionisme a la via pública. La detenció es produeix arran d’un operatiu que la Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS) va establir per localitzar i detenir al presumpte autor que actuava en una localitat de la comarca del Vallès Occidental. La investigació es va iniciar el desembre de l’any passat quan els Mossos van tenir coneixement dels fets i que darrera d’aquests hi podria haver el mateix agressor.

Quan la UCAS va analitzar el perfil de l’agressor van identificar paràmetres de coincidència en fets similars que no havien estat resolts. Aquesta anàlisi va permetre detectar dos casos que havien succeït el 2020 en els quals s’havia utilitzat el mateix modus operandi i que també van relacionar amb el presumpte autor. La investigació ha estat d’una gran complexitat ja que l’agressor prenia moltes mesures de seguretat per no ser identificat ni reconegut posteriorment per les seves víctimes i en cap moment es disposava de cap imatge d’ell captada per càmeres de seguretat.

L’agressor, que prenia moltes mesures de seguretat per evitar ser descobert: actuava abans de començar la seva jornada laboral amb poca presència de gent al carrer i en zones que ja coneixia prèviament. Buscava dones, les abordava i els feia tot tipus de tocaments. L’home es vestia amb roba de feina i ocultava la seva cara per evitar que el reconeguessin.

Durant aquest temps, els investigadors han organitzat dispositius diaris de vigilància per intentar localitzar el presumpte autor fins que finalment l’home va ser detectat i detingut el dilluns 21 de juny pels volts de les 7 del matí. El detingut va passar dimecres 23 de juny a disposició judicial, el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa