MónTerrassa
Detinguda una dona que suplantava identitats per estafar entitats bancàries
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut una dona de 45 anys a Rubí per 8 delictes continuats d’estafa a entitats bancàries, usurpació d’identitat, i ús de document autèntic sense estar legitimat. Segons la policia, la detinguda utilitzada DNIs que havia robat i que pertanyien a clients de l’entitat bancària on cometia operacions fraudulentes.

La policia va iniciar una investigació després de detectar casos des de l’agost a diverses entitats bancàries que es feien fent servir el mateix mètode: La dona anava a una oficina, i fent-se passar per la víctima amb la seva documentació, feia reintegraments o ordenava transferències bancàries. Abans de fer els moviments bancaris, la detinguda anava a una oficina diferent a la que pretenia cometre el delicte per comprovar si la titular del document sostret tenia comptes en aquella entitat i per conèixer el seu saldo.

Operacions per valor de més de 74.000 euros entre agost i octubre

Des que es va tenir coneixement dels primers fets, a Barcelona a final d’agost, i fins al moment de la seva detenció el 17 d’octubre, la detinguda va arribar a transferir o fer reintegraments en efectiu per import de més de 74.000€.

Amb anterioritat ja havia estat detinguda per fets similar a Madrid –l’1 de setembre- i a Manresa –el 22 de setembre-. En aquest darrer cas va intentar fer una transferència amb un DNI robat a nom d’una altra dona per import de 29.000€ però l’oficina bancària es va adonar de la suplantació d’identitat i va avisar el 112.

La dona també estafava fora de Catalunya

Per dificultar la identificació, la dona no actuava sempre en els mateixos bancs i en algun cas va arribar a actuar fora de Catalunya. El 7 de setembre, per exemple, va anar a un banc d’un municipi d’Albacete i va fer una transferència de gairebé 49.000€. El 16 de setembre en va fer una de gairebé 15.000€ des de Sant Fruitós del Bages.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa