MónTerrassa
Desarticulat un grup que robava a gent gran amb el mètode “Les Mimoses”
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut quinze persones, totes de nacionalitat romanesa, d’edat compreses entre els 16 i els 26 anys, com a presumptes autors de 18 furts i robatoris violents. La investigació ha estat tutelada pel Jutjat d’Instrucció número 16 de Barcelona.

La investigació es remunta a l’estiu d’aquest any quan els investigadors van saber que un grup criminal molt actiu estava duent a terme robatoris a persones d’edat avançada. Les indagacions policials van conduir els agents a determinar que els lladres actuaven amb el mètode que es coneix com “l’abraçada” o les “Mimoses” que consisteix en buscar persones entre el col·lectiu de la gent gran i aprofitar el seu grau de vulnerabilitat per mirar de sostreure’ls joies o rellotges de gran valor. Un cop triada la víctima els arrestats s’hi adreçaven per demanar-los informació sobre alguna adreça o buscaven qualsevol altra circumstància per entaular una conversa. Aleshores, una vegada havien generat un mínim de confiança s’acostaven a les víctimes i buscaven un contacte físic, ja sigui amb una abraçada o una encaixada de mans com a senyal d’agraïment.

En aquest moment aprofitaven per utilitzar tota la seva destresa per furtar-los la joia o rellotge que prèviament ja havien advertit que duia la víctima. Quan en alguns casos la persona s’adonava de la situació i oposava alguna tímida resistència no dubtaven en forcejar fins que aconseguien el seu objectiu.

Els membres del grup eren itinerants i el seu radi d’acció abastava des de Barcelona ciutat, passant per localitats de les comarques del Vallès Occidental, Osona, Vallès Oriental, Garraf o Baix Llobregat. Treballaven en grup de dos a quatre individus i l’objectiu era dur a terme el màxim número de robatoris possible. Canviaven de zona diàriament amb l’objectiu de dificultar l’acció policial. Amb aquesta mateixa intenció canviaven de vehicle amb freqüència i durant la investigació s’ha acreditat que com a mínim n’havien fet servir set.

El 12 de desembre es van dur a terme cinc entrades en domicilis, a les localitats de Badalona i Barcelona i els agents van poder arrestar quinze persones, vuit homes i set dones, una de les quals menor d’edat. També van intervenir 3.000 euros en efectiu i 95 peces d’or entre les quals anells, collarets i arracades i 11 rellotges, a més de diversa documentació d’interès per a la investigació.

El dia 14 els arrestats van passar a disposició del Jutjat que porta la causa el qual va decretar presó per tots els majors d’edat i la Fiscalia de menors l’ingrés en un centre de reforma per a la menor d’edat.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa