MónTerrassa
Desarticulada una xarxa criminal que distribuïa drogues al Vallès i el Baix Llobregat
  • CA

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal que es dedicava a distribuir drogues a la província de Barcelona, especialment al Vallès Oriental i el Baix Llobregat. La xarxa s’estructurava en forma d’entramat amb diversos grups interconnectats entre si i comptava amb connexions al Marroc, Romania i diversos països d’Amèrica del Sud. La investigació va començar a finals del 2019 i des de llavors els agents han realitzat 24 registres a immobles, on han intervingut diversos quilos de substàncies, 111.000 euros en metàl·lic, armes, una embarcació i dos cotxes d’alta gamma. A més, la policia ha detingut 26 persones, de les quals 10 han ingressat en presó preventiva. La investigació es va estructurar en sis fases i va començar després de detectar, a finals de 2019, una xarxa de distribució de cocaïna que operava des de Sabadell i Terrassa. Des de llavors s’han realitzat un total de 24 registres a immobles de Barcelona, Sabadell, Terrassa, Rubí, Sant Quirze del Vallès, Palau-Solità i Plegamans, Martorell i Sant Feliu de Llobregat i s’han desmantellat 19 punts de venda de substàncies estupefaents.

Als registres, els agents han requisat 4,575 quilos de cocaïna, 6,433 d’haixix, 3,345 de marihuana, 25 grams de MDMA, 117 de ketamina, 890 d’efedrina i més de quatre quilos de substàncies de tall, utilitzades per adulterar la droga. Paral·lelament també han intervingut 110.000 euros en metàl·lic, immobilitzats bancaris i béns per un valor de 200.000 euros, diverses armes blanques i simulades, una embarcació d’oci, dos vehicles d’alta gamma i uns altres dos que utilitzaven per emmagatzemar i distribuir les substàncies i on hi havien construït un doble fons per amagar-les. Els implicats utilitzaven empreses pantalla i testaferros per blanquejar els diners obtinguts amb el tràfic de les drogues.

Durant l’operació hi ha hagut 26 persones detingudes com a presumptes autors de delictes contra la salut pública, blanqueig de capitals i pertinència a organització criminal. D’aquestes, 10 han ingressat en presó preventiva.

Diners en metàl·lic comissats per la Policia Nacional en una operació de desmantellament d’una organització criminal que distribuïa drogues al Vallès

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa