MónTerrassa
Desallotjada una festa il·legal de Cap d’Any en una nau de Terrassa
  • CA

Intervenció policial de matinada per desallotjar una nau de Terrassa on es pretenia dur a terme una festa de Cap d’Any. Diverses dotacions de la Policia Municipal de Terrassa i dels Mossos d’Esquadra s’han desplegat aquest dissabte, dia 1 de gener, per impedir una festa no autoritzada en un local. No ha transcendit per ara la seva ubicació però sí que fonts policials han informat que hi participaven un total de 55 persones.

L’actuació ha estat possible gràcies als treballs d’investigació i vigilància preventiva, que ha desembocat en la detecció de la festa just en el seu inici i procedir a tancar les vies d’accés a la zona per impedir que ningú pogués entrar ni tampoc sortir. La policia ha procedit a denunciar tant els organitzadors com els seus participants per incompliment de les normatives Covid.

53 detinguts a Catalunya

Aquesta acció formava part del dispositiu que s’ha dut a terme de forma coordinada entre les policies locals d’arreu de Catalunya amb els Mossos d’Esquadra per aquesta nit de Cap d’Any. En total, s’han detectat 25 festes il·legals en diversos punts del territori, que s’han pogut dissoldre sense incidències remarcables després d’aixecar actes als organitzadors. El dispositiu iniciat des de les deu de la nit fins a les sis del matí, ha permès detenir 53 persones, de les quals 23 per delictes contra el patrimoni i 14 per violència masclista. A més, s’han realitzat 43 controls d’alcoholèmia. En aquests s’han detectat 50 positius, 8 dels quals de tipus penal. I a més, set conductors han estat sancionats per conduir sota els efectes de les substàncies estupefaents.

D’altra banda, el telèfon d’emergències 112 ha rebut 3.356 trucades durant la nit de Cap d’Any i fins aquest dissabte a les nou del matí, una xifra que suposa un augment del 10,2% respecte fa un any. Cal dir que la gran majoria han estat relacionades amb la celebració de festes particulars o no autoritzades (2.465 incidents). Així, el 35,4% de les trucades (1.188) han estat per avisar d’actuacions incíviques; el 21,6% (724 trucades) per requerir assistència sanitària; el 17% (571) per baralles, amenaces, etc; mentre que el 10,6% (355) per problemes de seguretat ciutadana, i el 2,9% (97) per incendis i rescats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa