MónTerrassa
La defensa del franctirador que volia matar Sánchez: ni intenció ni mitjans
  • CA

El franctirador que presumptament volia matar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aposta per una defensa exculpatòria al·legant que no tenia ni mitjans ni intenció “real” de complir les amenaces. El judici s’iniciarà el pròxim 14 de març, a l’Audiència Nacional, i la fiscalia li demana 18 anys i mig de presó pels delictes d’homicidi en grau de proposició, dipòsit d’armes i municions de guerra, tinença d’armes prohibides, dipòsit de municions no autoritzades i tinença d’explosius.

Per la defensa de Manuel Murillo, de 64 anys i que va detingut a Terrassa al setembre del 2018, els advocats tenen la intenció de presentar fins a tres informes pericials elaborats per un psicòleg i dos experts en armes i explosius. Segons recull el diari El Español, amb aquests, volen demostrar que el terrassenc, fill de l’últim alcalde franquista de Rubí, no tenia “intenció real ni mitjans per atemptar contra el president del govern”. El peritatge psicològic que es podrà escoltar al judici afirma que Murillo “no era conscient de la gravetat de les seves amenaces” i que no tenia cap intenció de dur a terme tot allò que va dir en un xat de Whatsapp de simpatitzants de Vox. Per la seva banda, els informes dels experts en armamentística afirmaran que les armes que tenia l’egarenc no eren vàlides per a disparar a llarga distància o eren inservibles. La defensa també es fonamentarà amb testimonis del Club de Tir de Terrassa en què s’afirma que era “un tirador mediocre”, un home solitari i “bastant inofensiu”.

Arsenal que es va trobar al domicili de Manuel Murillo | Mossos d’Esquadra

Humiliar Franco

Tot va començar quan Murillo, un 12 de setembre de 2018, va obrir una conversa privada amb una coordinadora de Vox del Vallès Occidental. Allà li deia que volia matar Sánchez però que “necessitava ajuda”. Afegia que necessitava llogar un pis a prop i que no li importava morir si “salvava Espanya”. Aquestes declaracions venien després que el govern espanyol hagués manifestat la ferma intenció d’exhumar les restes de Francisco Franco del Valle de los Caídos. “No podem permetre que humiliïn el ‘Generalísimo’. Si és precís me’n vaig armat i m’asseuré a la tomba de Franca i si s’apropen disparo”. Aquest és un dels primers missatges que va enviar.

En l’escorcoll del seu domicili, el 19 de setembre, es va localitzar un arsenal de 16 armes curtes i sis llargues, amb rifles de precisió i un subfusell d’assalt. Hi havia un fusell d’assalt militar Cetme, un subfusell metrallador Skorpion vz. 61, i quatre rifles de precisió. En el cotxe guardava dues pistoles, una d’elles modificada i il·legal.

Més notícies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa