MónTerrassa
Consells de la Policia de Terrassa per tenir unes vacances “segures”
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa, a través de la Policia Municipal, recorda a la ciutadania tot un seguit de mesures preventives per evitar fets delictius durant les vacances, com també robatoris en els habitatges que queden tancats aquest mes d’agost. La Policia Municipal recorda que és important denunciar de manera immediata a aquest cos, o bé als Mossos d’Esquadra, qualsevol fet delictiu. També és aconsellable avisar-los en cas que es detectin persones sospitoses, ja que una trucada pot evitar un possible delicte.

A l’habitatge:

 Procureu no tenir objectes de valor a casa. En cas de tenir-ne, feu-ne un inventari on constin les següents indicacions: tipus d’objecte, marca i número de fabricació. Si podeu, graveu-hi el vostre DNI.

 Desconfieu dels serveis tècnics que no hagin estat sol·licitats o no portin acreditació oficial.

 Abans de sortir de casa, comproveu que les portes i finestres estiguin ben tancades, incloses les que donen a espais comuns, com celoberts o terrats, i tanqueu la porta amb clau, encara que sigui per poca estona.

 Recordeu que la porta ha de tenir sistemes de seguretat.

 Reforceu la porta del terrat, que ha d’estar sempre tancada, encara que es pugui obrir manualment des de l’interior.

De vacances:

 No feu difusió davant desconeguts del vostre projecte de viatges o vacances.

 Dipositeu els objectes de valor en caixes de seguretat bancàries o sota la custòdia de persones de confiança que no hagin d’absentar-se.

 Tanqueu bé les portes, finestres i balcons.

 Quan sortiu del domicili, eviteu abaixar totalment les persianes.

 Doneu instruccions perquè no s’acumuli a la vostra bústia cartes i diaris.

 Deixeu també un telèfon per localitzar-vos en cas d’urgència.

 En cas de grans períodes d’absència, instal·leu un temporitzador automàtic que encengui els llums, la ràdio o la televisió a petits intervals de temps. .

 Poseu-vos d’acord amb algun veí de confiança perquè vigili el vostre habitatge durant les vacances.

 No col·loqueu la clau sota la catifa de l’entrada, ni en llocs on estigui a l’abast de desconeguts.

 Mai deixeu a la porta una nota que indiqui la vostra absència del domicili.

 Quan viatgeu, transporteu únicament petites quantitats de diner en efectiu. Utilitzeu targetes de crèdit, xecs de gasolina, etc.

 Si us allotgeu en hotels o apartaments, procureu no deixar objectes de valor al seu interior. És aconsellable llogar una caixa forta de l’hotel.

 No oblideu portar sempre a sobre els documents d’identificació personal i la targeta sanitària.

Al cotxe:

 Tingueu sempre el vehicle totalment tancat.

 Si deixeu el cotxe al carrer, eviteu els descampats o indrets poc habitats.

 Eviteu que estiguin a la vista objectes que puguin incitar el robatori. Si els heu de deixar dins el vehicle, guardeu-los al maleter abans d’arribar al lloc on estacionareu.

 No deixeu la documentació del vehicle al seu interior perquè també pot ser objecte de robatori.

 Utilitzeu algun sistema antirobatori ja sigui un dispositiu mecànic (una barra), electrònic (que impedeixi l’engegada sense un codi) o qualsevol desconnectador de bobina o bateria.

 També hi podeu instal·lar algun tipus d’alarma, si bé el seu efecte és més aviat dissuasiu. En aquests casos és aconsellable col·locar un adhesiu que així ho indiqui.

Al carrer:

 Sempre que sigui possible, eviteu passar per llocs solitaris o poc enllumenats.

 Camineu en sentit oposat a la marxa dels vehicles i situeu la bossa cap a l’interior de la vorera per evitar possibles estrebades.

 Si utilitzeu un caixer automàtic, observeu primer la presència de possibles persones sospitoses. En cas de dubte, no l’utilitzeu en aquell moment i aneu-hi a un altre.

 Si crideu i demaneu auxili podeu intimidar l’assaltant. També és efectiu atreure l’atenció d’altres persones.

 Procureu observar alguns dels trets físics del vostre agressor. Possible edat, alçada, color del cabell, a més d’altres aspectes com l’accent de la persona, la seva vestimenta, la direcció per on ha fugit, el vehicle utilitzat, etcètera.

 Com més precisa sigui la vostra informació, més possibilitats hi haurà de localitzar el delinqüent i recuperar els objectes sostrets.

Telèfons:

Policia Municipal de Terrassa 93 780 55 55

Urgències Policia Municipal 092

Emergències 112

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa