MónTerrassa
Cau des de dos metres mentre desbrossava una parcel·la
  • CA

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han rescatat avui una persona que s’havia precipitat des d’una alçada d’uns dos metres mentre desbrossava una parcel·la a la localitat de Matadepera, al Vallès occidental. L’avís l’han rebut a tres quarts de dotze (11.54h). Els Bombers hi han desplaçat dues dotacions terrestres i un helicòpter amb una unitat sanitaritzada del Grup Actuacions Especials (GRAE). S’ha evacuat la persona accidentada i se l’ha traslladat fins on esperava el vehicle del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per dur-la a un centre sanitari de la comarca.

Els Bombers també han rebut un avís per una col·lisió entre dos cotxes cap a la una i deu minuts d’aquesta tarda, a l’alçada del número 384 de la carretera de Montcada. Hi ha hagut un ferit, que ha estat traslladat a les instal·lacions de l’Hospital de Terrassa.

Ahir a la tarda-vespre, els Bombers van haver d’apagar l’incendi que s’havia declarat en un cotxe, a l’avinguda del Vallès-carrer Jiloca. Els ocupants van poder sortir sans i estalvis malgrat les flames.

Recomanacions dels Bombers de Matadepera

Arriba el fred, i sempre és agradable encendre la xemeneia. Peró comporta alguns perills, i els Bombers de Matadepera recorden una sèrie de recomanacions de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament, per tal d’evitar que es pugui produir un accident domèstic habitual. El sutge que s’hi acumula és un combustible similar al carbó vegetal que quan s’incendia crema amb una gran força calorífica per tota la superfície de la xemeneia. Es converteix en una caldera oberta, encesa sense control i a una temperatura altíssima i constant en tota la seva extensió. Entre les recomanacions hi ha la de netejar bé els conductes almenys un cop per temporada, no cremar-hi líquids inflamables; no sobrecarregar de llenya el foc i no acostar-hi roba perquè s’assequi, mobles, o coixins, entre d’altres; deixar les llars enceses sense ningú a casa o abans d’anar a dormir i ventilar correctament l’estança on es fa el foc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa