MónTerrassa
Cau un dels clans més poderosos del Vallès especialitzat en tràfic de drogues
  • CA

Mossos d’Esquadra ha desmantellat un dels clans més poderosos del Vallès Occidental dedicat al tràfic de drogues. L’operatiu, dirigit per l’àrea de Delictes Econòmics de la DIC i la Unitat d’Investigació de Sabadell, ha finalitzat amb una tretzena de persones detingudes, vuit plantacions de marihuana localitzades, tres armes de foc, tres vehicles i prop de 20 mil euros en efectiu. L’organització criminal actuava distribuint droga a la província de Barcelona, però tenia la seu al barri de Can Deu de Sabadell.

Des de feia més d’un any, que els Mossos havien detectat que aquest clan familiar havia adoptat una posició de molt poder al barri per fer-se amb el control del tràfic de marihuana a la comarca vallesana. També l’Ajuntament havia rebut diverses queixes veïnals per una creixent inseguretat a la zona. Les investigacions han acabat amb la troballa de vuit cultius intensius indoor en diferents municipis de la província, amb una capacitat de producció superior als 200 kg/any. Això suposaria un benefici per any que rondaria als 400 mil euros. La investigació econòmica ha determinat que en els darrers cinc anys, l’organització podria haver mogut uns fons superiors als 3 milions d’euros.

Aquests diners eren blanquejats pels responsables del clan gràcies a l’adquisició de diferents propietats immobiliàries i vehicles, la majoria de les quals es feien a través de testaferros que controlava la pròpia organització.

Desmantellat clan que traficava amb marihuana a Can Deu a Sabadell | Mossos

En l’operatiu policial, coordinat des del Jutjat d’Instrucció número 4 de Sabadell, es van realitzar fins a 17 registres a diferents localitats de la província i es van detenir tretze persones, les quals han estat acusats de delictes de blanqueig de capitals, de tràfic de drogues, tinença d’armes de foc i defraudació de fluid elèctric. Els dies 17 i 18 de setembre els detinguts van passar a disposició del jutge, que va decretar presó provisional per a tres d’ells, i llibertat amb càrrecs per a la resta.

Una de les plantacions de marihuana localitzades | Mossos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa