MónTerrassa
Balanç del fort episodi de pluja a Terrassa aquesta matinada

La intensa pluja d’aquest dimecres de matinada ha causat diverses incidències que han estat ateses per la Policia Municipal de Terrassa i per personal de diferents serveis municipals. En la major part dels casos les actuacions policials s’han centrat en senyalitzar els indrets de la xarxa viària on s’han aixecat les tapes del clavegueram, especialment a partir de les 23 h, i en la restricció del trànsit en els punts més afectats.

Tot i que la situació a hores d’ara està força normalitzada, de moment l’Ajuntament manté en Prealerta el Pla d’Emergència Municipal. Agents de la Policia Municipal van tallar i desviar a la nit la circulació a l’avinguda del Vallès, sota el pont de la carretera Rubí, que va quedar inundat tant a la part est com a l’oest. Poc després, també van tallar l’avinguda sota el pont de la C-58, per la part est i en els dos sentits de la marxa. Altres punts que també es van tallar han estat el carrer de Colom sota el pont de la C-58, i el carrer de Badalona davant de la Zona Esportiva. Així mateix, s’ha tallat l’accés a les Martines des de la carretera de Rubí sota el pont de la C-58, i l’accés al carrer Tren de Baix des de la rotonda de Santa Eulàlia per acumulació d’aigua. Totes les restriccions viàries s’han aixecat a mida que la situació s’ha normalitzat.

El 010 ha rebut algunes trucades per caiguda de branques d’arbres. Alguns punts viaris, places i parcs han quedat afectats per acumulacions de pedres o terres, com ha estat el cas de l’avinguda Font i Sagué, entre l’avinguda del Vallès i la rotonda de la carretera de Castellar, tot i que l’afectació a la mobilitat ha estat menor. El ventall de desperfectes abasta des de afectació de voreres, calçada, parcs, murs i talussos per esllavissaments de sorres, pedres i restes vegetals, caigudes d’arbres, tolls de dimensions importants a diverses zones, etc.

Els serveis municipals de Gestió de l’Espai Públic, Eco-Equip, Mobilitat i Medi Ambient treballen hores d’ara per restablir-hi la normalitat amb la major brevetat possible. S’estan retirant terres, pedres i restes vegetals a diferents punts dels polígons industrials del sud de la ciutat, concretament els de Santa Margarida, Can Guitard i Can Parellada. Diferents equips treballen també actualment en dos punts de la ronda de Ponent (pont del carrer Dom Bosco i tram Sardenya-Dr. Fleming i al parc de les Gueraldes. Al Parc de Vallparadís, s’han acumulat terres a la Font de l’Apotecari, s’ha desbordat el canal al pla del Mas de la Castlània i s’ha embussat l’embornal de la Devesa. També hi ha equips inspeccionant diferents sectors de la ciutat per detectar altres danys que s’hagin pogut produir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa