MónTerrassa
Un patinador ferit en xocar contra un vehicle a Terrassa
  • CA

Un patinador va resultar ferit en xocar contra un vehicle a Terrassa. El telèfon d’emergències 112 va rebre una trucada aquest dimecres, dia 1 de juny, alertant d’un accident de trànsit. Faltaven deu minuts per a les quatre de la tarda, i els testimonis indicaven que l’impacte havia tingut lloc al passeig del Vint-i-dos de Juliol, amb la carretera de Rellinars.

Una dotació de la Policia Municipal de Terrassa i una ambulància del SEM van desplaçar-se fins al lloc ressenyat. Allà, van comprovar que l’incident havia tingut com a principals implicats un patinet elèctric i un turisme. Com a conseqüència de l’impacte, el conductor del vehicle de mobilitat personal (VMP) havia resultat ferit.

Els serveis mèdics van realitzar les primeres atencions i cures al conductor ferit. Finalment, es va decidir traslladar-lo en ambulància a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa. Per la seva part, els agents policials van realitzar l’informe tècnic d’accident i van estar regulant el trànsit mentre la grua procedia a retirar el turisme, que havia quedat immobilitzat mecànicament enmig de la via pública i impedia la correcta circulació.

Fractures i politraumatismes

Un estudi recent realitzat pel servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa va concloure que un 36,5% dels accidents amb patinet elèctric acaben amb fractures. En concret, s’especificava que més del 50 per cent de les lesions patides es concentren en les extremitats, ja sigui les superiors (29%) o les inferiors (25%).

A més, el treball també descrivia que en un 12,5% dels casos registrats va ser necessària l’activació del Codi Politraumàtic -un protocol estandarditzat d’atenció al pacient que presenta múltiples traumatismes que implica la mobilització d’un equip específic i multidisciplinar de l’hospital.

L’estudi es complementava amb informació procedent de la Policia Municipal de Terrassa, que posava de relleu que dels 137 accidentats, un 87,6% es van lesionar com a conductors del VMP i un 12,4% com a acompanyants, vianants o conductors d’un altre vehicle. I que només un 20% dels conductors ferits portaven casc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa