MónTerrassa
45 anys ja de l’únic Bomber de Terrassa mort en acte de servei
  • CA

Enguany fa 45 anys de la mort d’Antonio José Ramos i Ocaña. La gran majoria d’egarencs no sabran qui és, però els més veterans del Parc de Bombers de Terrassa el tenen ben present. Va morir el 10 d’agost de 1974. Era auxiliar forestal del Parc i aquell any, per desgràcia, es va veure “atrapat” en incendi forestal que va tenir lloc al terme municipal de Castellbisbal i que els bombers de la nostra ciutat van anar ajudar a apagar-lo. Tenia 21 anys.

Segons recollia el diari Tarrasa Información, Ramos era natural de Abrucena (Almeria), vivia als pisos de Sant Llorenç i s’havia allistat com a voluntari al Parc de Bombers per costejar-se els estudis a l’Escola d’Enginyers Industrials de Terrassa, en concret, d’electrònica. En els seus dos primers anys al cos, havia estat com a guàrdia forestal, durant la campanya d’estiu, a la torreta d’Ullastrell. Aquell estiu del 74, formava part -juntament amb d’altres estudiants- del grup d’extinció d’incendis forestals. L’incendi del 10 d’agost es va iniciar a Castellbisbal, a la carretera de Martorell a Olesa. El que en un primer moment va semblar que seria un foc sense massa importància va acabar enduent-se la vida del jove de Terrassa, que s’havia separat del grup quan es retiraven i que va quedar encerclat per les flames, morint per asfíxia.

L’historiador i bomber Marc Ferrer ha volgut recordar-lo amb motiu de l’efemèride, i ha aprofitat per enviar un missatge al nou govern de la ciutat: “Terrassa encara té carrers amb noms de franquistes: Alfons Sala, Josep Tapiolas, Josep Maria Palau, Simeó Garcia, Miquel Palomares, Antoni Barata, etc… Però ni un trist record per l’únic bomber mort en acte de servei”, ha lamentat.

Antonio José Ramos i Ocaña
Antonio José Ramos i Ocaña | Arxiu M.F.

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa