El forner Miquel Saborit Vilà, de Torelló, ha estat guardonat amb el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador 2016, que atorga el Departament d’Agricultura. Saborit representa la tercera generació de forners d’una empresa catalana amb 75 anys d’història que ha impulsat una nova concepció del treball a l’obrador i a la botiga.
En el decurs de l’acte, també s’han lliurat 30 diplomes de Mestre Artesà Alimentari. En concret, es tracta de 10 carnissers, cansaladers i xarcuters; 13 forners; 5 pastissers, i 2 xurrers.
NOM | COGNOMS | ACTIVITAT | POBLACIÓ | COMARCA | ||||
1 | Jordi | Andreu Rodríguez | Forner | Tarragona | Tarragonès | |||
2 | Pau | Borràs Aige | Forner | Algerri | Noguera | |||
3 | Jose Luís | Maestre Gómez | Pastisser | Cambrils | Tarragonès | |||
4 | Christian | Escribà Tholoniat | Pastisser | Barcelona | Barcelonès | |||
5 | Miguel Ángel | Zaguirre Bruque | Pastisser | Terrassa | Vallès Occidental | |||
6 | Guillermo | Cortés Verdú | Pastisser | Barcelona | Barcelonès | |||
7 | Maria | Morón Rodríguez | Xurrer | Sta. Coloma de Gramenet | Barcelonès | |||
8 | Manuel | Esteban Costa | Xurrer | Barcelona | Barcelonès | |||
9 | Ma Teresa | Plans Fíguls | Carnisser-cansalader-xarcuter | Torelló | Osona | |||
10 | Carlos | Tur Font | Forner | Barcelona | Barcelonès | |||
11 | Jaume | Capell Font | Carnisser-cansalader-xarcuter | Bellcaire d’Empordà | Baix Empordà | |||
12 | Carlos | Solé Codina | Forner | Guissona | Segarra | |||
13 | Carles | Soler Fàbregas | Carnisser-cansalader-xarcuter | Bordils | Gironès | |||
14 | Adolfo | Rubio Claudio | Forner | Barcelona | Barcelonès | |||
15 | Marc Antoni | Farràs Cases | Carnisser-cansalader-xarcuter | Térmens | Noguera | |||
16 | Jaume | Miralles Maurell | Forner | Sant Andreu de Llavaneres | Maresme | |||
17 | Jose | Sans Aragonés | Forner | Vila-seca | Tarragonès | |||
18 | Albert | Morera Serentill | Carnisser-cansalader-xarcuter | Terrassa | Vallès Occidental | |||
19 | Joan | Serra Picañol | Forner | Calders | Bages | |||
20 | Yolanda | Preseguer Blanco | Carnisser-cansalader-xarcuter | La Garriga | Vallès Oriental | |||
21 | Anna Ma | París Mercadal | Carnisser-cansalader-xarcuter | Balaguer | Noguera | |||
22 | Moisés | Criballés Vilagrassa | Carnisser-cansalader-xarcuter | Torelló | Osona | |||
23 | Benet | Masvidal Serra | Forner | Canet de Mar | Maresme | |||
24 | Josep | Carreras Padrós | Forner | Sabadell | Vallès Occidental | |||
25 | Miquel | Dolz Vallès | Carnisser-cansalader-xarcuter | Amposta | Montsià | |||
26 | Joan | Estela Roura | Carnisser-cansalader-xarcuter | Besalú | Garrotxa | |||
27 | Josep Maria | Monreal Planas | Forner | Sitges | Garraf | |||
28 | Josep | González Oliveros | Forner | Barcelona | Barcelonès | |||
29 | Miguel | Jané Juanós | Pastisser | Olesa de Montserrat | Baix Llobregat | |||
30 | Jaume | Farriol Serra | Forner | Sant Andreu de la Barca | Baix Llobregat | |||
Es consideren mestres artesans alimentaris aquells que compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i disposen del carnet d’artesà alimentari. Aquest reconeixement s’atorga des de l’any 1987 i des d’aleshores s’han lliurat 947 diplomes.