MónTerrassa
Zaguirre i Morera, de Terrassa, nous mestres artesans
  • CA
La consellera Meritxell Serret amb els mestres artesans premiats | Departament d’Agricultura

!--akiadsense-->

El forner Miquel Saborit Vilà, de Torelló, ha estat guardonat amb el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador 2016, que atorga el Departament d’Agricultura. Saborit representa la tercera generació de forners d’una empresa catalana amb 75 anys d’història que ha impulsat una nova concepció del treball a l’obrador i a la botiga.

En el decurs de l’acte, també s’han lliurat 30 diplomes de Mestre Artesà Alimentari. En concret, es tracta de 10 carnissers, cansaladers i xarcuters; 13 forners; 5 pastissers, i 2 xurrers.

NOM

COGNOMS

ACTIVITAT

POBLACIÓ

COMARCA

1

Jordi

Andreu Rodríguez

Forner

Tarragona

Tarragonès

2

Pau

Borràs Aige

Forner

Algerri

Noguera

3

Jose Luís

Maestre Gómez

Pastisser

Cambrils

Tarragonès

4

Christian

Escribà Tholoniat

Pastisser

Barcelona

Barcelonès

5

Miguel Ángel

Zaguirre Bruque

Pastisser

Terrassa

Vallès Occidental

6

Guillermo

Cortés Verdú

Pastisser

Barcelona

Barcelonès

7

Maria

Morón Rodríguez

Xurrer

Sta. Coloma de Gramenet

Barcelonès

8

Manuel

Esteban Costa

Xurrer

Barcelona

Barcelonès

9

Ma Teresa

Plans Fíguls

Carnisser-cansalader-xarcuter

Torelló

Osona

10

Carlos

Tur Font

Forner

Barcelona

Barcelonès

11

Jaume

Capell Font

Carnisser-cansalader-xarcuter

Bellcaire d’Empordà

Baix Empordà

12

Carlos

Solé Codina

Forner

Guissona

Segarra

13

Carles

Soler Fàbregas

Carnisser-cansalader-xarcuter

Bordils

Gironès

14

Adolfo

Rubio Claudio

Forner

Barcelona

Barcelonès

15

Marc Antoni

Farràs Cases

Carnisser-cansalader-xarcuter

Térmens

Noguera

16

Jaume

Miralles Maurell

Forner

Sant Andreu de Llavaneres

Maresme

17

Jose

Sans Aragonés

Forner

Vila-seca

Tarragonès

18

Albert

Morera Serentill

Carnisser-cansalader-xarcuter

Terrassa

Vallès Occidental

19

Joan

Serra Picañol

Forner

Calders

Bages

20

Yolanda

Preseguer Blanco

Carnisser-cansalader-xarcuter

La Garriga

Vallès Oriental

21

Anna Ma

París Mercadal

Carnisser-cansalader-xarcuter

Balaguer

Noguera

22

Moisés

Criballés Vilagrassa

Carnisser-cansalader-xarcuter

Torelló

Osona

23

Benet

Masvidal Serra

Forner

Canet de Mar

Maresme

24

Josep

Carreras Padrós

Forner

Sabadell

Vallès Occidental

25

Miquel

Dolz Vallès

Carnisser-cansalader-xarcuter

Amposta

Montsià

26

Joan

Estela Roura

Carnisser-cansalader-xarcuter

Besalú

Garrotxa

27

Josep Maria

Monreal Planas

Forner

Sitges

Garraf

28

Josep

González Oliveros

Forner

Barcelona

Barcelonès

29

Miguel

Jané Juanós

Pastisser

Olesa de Montserrat

Baix Llobregat

30

Jaume

Farriol Serra

Forner

Sant Andreu de la Barca

Baix Llobregat

Es consideren mestres artesans alimentaris aquells que compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i disposen del carnet d’artesà alimentari. Aquest reconeixement s’atorga des de l’any 1987 i des d’aleshores s’han lliurat 947 diplomes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa