MónTerrassa
La xifra d’egarencs ingressats per Covid-19 ja frega la trentena
  • CA

Les males notícies continuen arribant a Terrassa. La ciutat veu com la corba de nous positius, en ves de començar a baixar com està passant en municipis veïns o similarment afectats, segueix pujant. La primera dada negativa és que el nombre d’egarencs ingressats per Covid-19 als hospitals de Terrassa ja s’enfila fins als 27, dels quals cinc es troben a la UCI, segons dades publicades per Salut. A més, el passat 2 d’agost, es va registrar una nova defunció, i ja en són 3 a causa de la pandèmia des del passat mes de juliol.

A aquestes xifres, cal sumar la preocupació perquè el risc de rebrot no para d’augmentar. Des de finals del mes de juliol que el municipi es troba per sobre del nivell considerat “alt”. Més que per sobre, exageradament per sobre, fins al punt d’acostar-se perillosament a les xifres del mes de març i abril. Actualment estem als 281,17 punts. Una xifra molt superior a la de la setmana anterior, i encara més de mitjans de juliol quan la taxa era moderada.

Gràfica de Terrassa

!--akiadsense-->

Una de les poques notícies positives és que l’RT ha baixat i ens allunyem del 2, dada fatídica, tot i que encara estem lluny de la mitjana catalana, ara mateix situada per sota de l’1 (0,93).

Les dades facilitades per Salut també mostren el nombre de PCR realitzades en la darrera setmana: més de 2.800. D’aquestes, 848 es van realitzar el divendres dia 7 d’agost. Aquest va ser el primer dia en què es van instal·lar les carpes a les places Cultura i Immaculada, cosa que explicaria l’increment notable respecte als dies anteriors, on normalment es fan entre 200 i 300 PCR. Cal dir però que els dies 4 i 5 d’agost, dies en què també es van sumar més positius, es van realitzar prop de 1.000 proves PCR (entre els dos dies). Des del passat 27 de juliol el % de PCR positives continua essent més elevat del que desitja Salut (que vol arribar a menys del 5%). A data del 7 d’agost se situa en 7,3%.

Gràfica completa

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa