MónTerrassa
Xerrada informativa sobre la Llei de la Segona Oportunitat a Terrassa
  • CA

El Col·legi d’Advocats de Terrassa i Comarca vol ajudar a conèixer la Llei de la Segona Oportunitat que possibilita a les persones físiques i les famílies exonerar-se del pagament de deute i començar de nou. Per aquest motiu ha iniciat una campanya de divulgació de la lleig per impulsar-ne el seu ús.

El tret de sortida de la campanya el donarà l’acte que tindrà lloc el proper dijous dia 5 de juliol a les 18h, a la Masia Freixa de Terrassa en el qual participaran la Síndica Municipal de Terrassa, Isabel Marquès, el Degà de l’ICATER, Ignasi Puig, la Diputada de la Junta de Govern de l’ICATER, Dolors Teulé, i el coordinador i membre del Grup de Treball de l’ICATER per la Segona Oportunitat, Miquel Ángel Salazar.

La Llei de la Segona Oportunitat és una eina que ha de donar solució a situacions greus de sobreendeutament que impedeixen que moltes famílies puguin portar una vida digna, però malgrat els tres anys de vigència de la llei des de la seva aprovació al 2015, continua essent un mecanisme desconegut per la ciutadania i poc utilitzat en comparació amb altres països que compten amb una legislació similar. Davant d’aquesta situació, l’advocacia catalana considera necessari informar als ciutadans d’aquesta segona oportunitat, que fins i tot podrà comptar amb assistència jurídica gratuïta.

Arran d’aquesta necessària difusió del mecanisme de la Segona Oportunitat, l’ICATER, la Síndica Municipal de Terrassa, Càritas Diocesana, la Fundació PIMEC i l’Ajuntament de Terrassa també estan treballant en la creació d’un Taula transversal de la Segona Oportunitat, que ha de tenir com a finalitat realitzar un seguiment de la divulgació i l’ús d’aquesta eina, així com acollir les diverses mirades amb què s’ha d’aplicar aquesta normativa dirigida a les famílies

sobreendeutades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa