MónTerrassa
La xemeneia del Vapor Aymerich, Amat i Jover de Terrassa
  • CA
x
El vapor Aymerich, Amat i Jover, el 1911 | MNACTEC

!--akiadsense-->

VAPOR AYMERICH, AMAT I JOVER

Emplaçament: dins el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica

Característiques: alçaria total, 42 metres. Diàmetre base del fust, 2,7 m. Diàmetre superior, 2 m.

Arquitecte: Lluís Muncunill

La reconversió de l’antiga fàbrica Aymerich, Amat i Jover, situada a la part alta de la Rambla, com a Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica (mNACTEC) va comportar la conservació de la seva xemeneia, que va ser arranjada l’any 1993 i a la part alta de la qual es va col·locar l’anagrama del museu. La xemeneia va ser construïda l’any 1908. El Vapor era un complex industrial de l’arquitecte Lluís Muncunill. A partir de l’any 1920 va acollir diverses empreses arrendatàries.

Aymerich i Amat va tancar les seves portes el 1976. L’any 1982 la Generalitat de Catalunya va comprar l’edifici per destinar-lo al Museu de la Ciència de la Tècnica de Terrassa.

Seu del mNACTEC a Terrassa | mNACTEC

!--akiadsense-->

La xemeneia és una de les atraccions del museu al poder-la visitar des de la base interior. El Vapor està considerat com un dels millors edificis de l’anomenat modernisme català.
La xemeneia té una base octogonal, amb un fust troncocònic i una alçada de 42 metres. S’hi pot accedir pel seu interior, per mitjà d’una escala de gat. Entre el primer i el segon collarí de ceràmica hi ha l’anagrama del museu. Va ser restaurada l’any 1993.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa