xs

Del 20 de setembre al 25 d’octubre, la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona acollirà el cicle musical anual Parcs en concert -abans ‘Música als parcs’-, un cicle de concerts en espais naturals i patrimonials, que posa en diàleg la música amb l’entorn. Hi participaran artistes com Marala, Ferran Palau, Guillem Roma, Meritxell Neddermann i Rusó Sala, així com els artistes i poetes convidats Pablo Macho, Maria Sevilla, Momi Maiga, Alexandrae i Mario Petrucci.

Parcs en concert és un cicle musical anual que es desenvolupa a diversos parcs i espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals i forma part del programa cultural Viu el parc. Inclou cinc concerts, amb propostes musicals de gran qualitat, que es desenvoluparan enmig d’escenaris naturals i patrimonials únics, que configuren la nostra geografia, humana i natural, enllaçada per la música. Els concerts són gratuïts, però és imprescindible inscriure’s prèviament mitjançant aquest formulari.

Es tracta d’espectacles a l’aire lliure on la veu serà la protagonista. Un seguit d’actuacions musicals que transiten per estils tan diversos com la música d’autor, el folk, el pop, la música experimental i la cançó mediterrània i d’arrel. El programa, a més, acull la intervenció de diversos artistes convidats en l’àmbit de la música i de la poesia. Música i sentits en una experiència artística que vincula la música amb l’entorn i també amb la gastronomia. Concerts-aperitiu que aniran acompanyats de mostres gastronòmiques de productes locals i de proximitat en un entorn incomparable.

Parcs en concert té com a finalitats dinamitzar i promoure el patrimoni musical i poètic català, afavorir la creació artística i la difusió i visibilització de músics catalans i de qualitat, així com dinamitzar culturalment els diversos municipis en els quals el cicle de concerts té incidència tot afavorint la descentralització cultural. També vol promoure l’economia local i de proximitat dels territoris que configuren la Xarxa de Parcs Naturals tot col·laborant amb el programa Parc a taula. Entre altres finalitats, també hi ha la divulgació i la pedagogia entorn el valor de la preservació i el respecte dels àmbits i espais naturals i promoure el coneixement de la nostra cultura a través del patrimoni natural, cultural i paisatgístic present a la Xarxa de Parcs Naturals.

Cinc concerts i recitals

El cicle comença el 20 de setembre a les 12 h als jardins del Parc del Castell de Montesquiu amb el trio vocal Marala, que interpretarà músiques d’ elarrel i de la mediterrània conjuntament amb el jove poeta convidat Pablo Macho. A l’octubre hi haurà els altres quatre esdeveniments. El diumenge 4 a les 12 h Ferran Palau actuarà en solitari a l’Espai Montseny de Viladrau (Parc Natural del Montseny) amb la poeta Maria Sevilla, guardonada amb diversos premis.

El músic Guillem Roma oferirà un concert a duo amb les seves composicions i posteriorment serà el torn del músic senegalès Momi Maiga com a artista convidat al concert de diumenge 11 a les 12 h a Granera, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. El diumenge següent, dia 18, també al migdia, Meritxell Neddermann presentarà el seu nou disc In the Backyard of the Castle i com a artistes convidats es comptarà amb Alexandrae presentant el seu darrer treball Gaudeamus Omnes, estrenat recentemente a La Mercè i a la Fira Mediterrània de Manresa. Aquest concert tindrà lloc al Celler romà de Vallmora de Teià (Parc de la Serralada Litoral).

L’Ermita de Sant Pau (Sant Pere de Ribes), al Parc del Garraf, serà l’escenari del darrer espectacle amb la cantautora Rusó Sala i les seves músiques d’arrel i mediterrànies, i Mario Petrucci, músic italoveneçolà que s’acompanya d’instruments tradicionals, com a artista convidat. Serà el diumenge 25 d’octubre, a les 12 h.

A causa de la situació sanitària provocada per la Covid-19 els concerts segueixen un estricte protocol de seguretat. Així mateix és necessari fer reserva prèvia per assistir als concerts.

Nou comentari