MónTerrassa
Xàfecs acompanyats de tempesta i possibles fenòmens de temps violent a Terrassa

Fed, vent, onatge. Tot apunta uns dies de moviment meteorològic important al país. Hi ha avisos de perill per Acumulació de Pluja, per Intensitat de Pluja, per Vent i per Intensitat de la Mar. A Terrassa i el Vallès Occidental, tot es concentrarà aquest dimarts. I sembla que, ara per ara només s’ha de fe tenir en compte la intensitat de les precipitacions. El risc és de 3 en una escala de 6. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta. No es descarta fenòmens de temps violent. la intensitat serà de Intensitat més de 20 mm en 30 minuts. Les temperatures aniran clarament cap avall.

Catalunya es troba en alerta per una onada de mal temps. Segons les previsions meteorològiques, tot indica que el pitjor dia serà el dimarts. Es calcula que es formi una pertorbació a la Mediterrània Occidental, i el país entrarà de ple sota el radi d’acció d’aquesta borrasca. Això provocarà, segons pronostica el Meteocat, precipitacions generals “que podran descarregar amb intensitat i deixar acumulacions importants“. També s’espera que arribi vent i onatge.

Es preveu que aquest temporal pugui arribar a generar pluges que provoquin caigudes d’aigua de 100 litres per metre quadrat en 24 hores. El Meteocat ha compartit al seu perfil de Twitter uns gràfics per ajudar a fer-se la idea de com podrà ser aquest temporal. A les piulades s’explica que a partir del final del dilluns poden començar “xàfecs forts” que vagin acompanyats de tempesta, i que serà a partir del dimarts quan “es reforçarà el vent de component est i s’alterarà l’onatge a tota la costa, amb notable mar de fons d’aquest component”.

Es preveu que aquesta onada d’aire d’origen polar faci que als Pirineus caigui neu. Serà un dels primers episodis de neu d’aquesta temporada, i es preveu que deixi gruix a les diverses zones muntanyoses del país. Segons els darrers models meteorològics, es calcula que la massa d’aire no sigui tan i tan freda, de manera que la cota de neu serà alta. Això, però, provocarà que hi hagi més saturació d’humitat. Es calcula que la cota de neu es mogui de mitjana entre 1.200 i 1.500 metres, i dimarts podria arribar a enfilar-se fins els 1.600 metres o 1.800. Ara bé, el dijous podria arribat a baixar fins els 900 o 1.000 metres.El cas és que en alguns punts del país poden produir-se significatives acumulacions de neu. De fet, a les cotes mitjanes i altes dels Pirineus i Prepirineus es podran acumular més de mig metre de neu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa