MónTerrassa
El voluntariat, la peça clau de la Creu Roja de Terrassa
  • CA
zz

!--akiadsense-->

Creu Roja a Terrassa es va sumar a la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, que enguany fa 35 anys que el 5 de desembre va ser declarat com a tal per l’Assemblea General de Nacions Unides. El voluntariat és una peça fonamental de la Creu Roja i així queda recollit als principis fonamentals de la organització. És una potent eina de cohesió social, no només per l’activitat que desenvolupa sinó perquè estableix espais de relació i coneixement entre persones que només comparteixen la seva vocació de voluntariat però provenen de col·lectius socials i perfils molt diferents.

zzz

!--akiadsense-->

A Terrassa 677 persones voluntàries formen part de la Creu Roja a Terrassa desenvolupant projectes d’inclusió social, educació, salut, ocupació, i medi ambient. Des de fa més de 30 anys les dones son predominants (69%) i als darrers anys han augmentat les persones majors de 65 anys que decideixen dedicar una mica del seu temps als altres. Així actualment hi ha dos perfils predominants les dones entre 21 i 30anys i les dones majors de 65 anys, convertint la Creu Roja en un espai de convivència intergeneracional.

A l’inici de la crisi del coronavirus Creu Roja va activar el programa Creu Roja Respon per a donar una resposta ràpida a les diferents necessitats socials que apareixien de forma sobtada afectant multitud de famílies, col·lectius i a la societat en general, només en el marc d’aquest programa el voluntariat de Creu Roja ha dedicat més 12.978 hores a acompanyaments socials, orientació, lliuraments d’ajudes, activitats de prevenció, etc. A les hores del voluntariat de Creu Roja caldria sumar les hores de dedicació del voluntariat d’altres organitzacions com els esplais diaris de Terrassa que es van oferir per donar suport a les accions de distribució d’ajudes d’alimentació i amb qui encara avui sumem esforços per acompanyar i orientar a centenars de persones en l’accés als seus drets socials mitjançant eines informàtiques.

Marià Gàllego, president de Creu Roja a Terrassa: “Volem agrair la seva dedicació i compromís al voluntariat que sempre ha estat treballant en la millora de la nostra societat, també a totes les persones que en els pitjors moments que hem viscut aquest any van apropar-se a la Creu Roja per sumar-se al nostre compromís humanitari, van ser una entrada d’aire fresc i d’ànims que ens van permetre seguir endavant. En un any que gairebé tothom hem perdut molt, saber que sempre, i en els moments més difícils, hi ha més persones decidides a ajudar ens retorna una mica d’alegria i emoció.”

Vídeo d’agraïment al voluntariat durant la crisis del coronavirus:

https://vimeo.com/raulmunoz/download/411613077/de1db34c86

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Angels a febrer 04, 2022 | 18:38
    Angels febrer 04, 2022 | 18:38
    Bona tarde. Vuldria informacio sobre el voluntariat. Per que em. Niria momt be per la meva mare. Ja que jo no puc seri totes les hores amb ella. El meu nom es Angels mobil 657264755Ange

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa