MónTerrassa
Veïns per Rubí vol suprimir el peatge de la C-16 a Les Fonts
  • CA
Veïns per Rubí presentarà al proper ple municipal una moció perquè l’Ajuntament rubinenc insti a la Generalitat a suprimir el peatge de les Fonts de l’autopista C-16. Una decisió que hauria d’anar acompanyada de tota una valoració en termes econòmics, de mobilitat, mediambientals i d’impacte en el teixit empresarial, avancen des del grup municipal.

Des de la formació recorden que l’any 1986 es va adjudicar la concessió de l’autopista Terrassa – Manresa per un termini de 35 anys, el qual caduca l’1 de gener de 2022. Més tard, l’any 1989 es va ampliar el conveni al tram Rubí – Terrassa. Aquesta ampliació tenia una longitud troncal de 7,09 km i es van establir tarifes en el nou tram de peatge, però no modificava el termini concessional establert al 1986.

Si més no, l’any 1993 es van modificar per decret diferents aspectes de la concessió de l’autopista Rubí – Terrassa – Manresa, ja que no es van complir les previsions inicials: la intensitat del trànsit no havia assolit els valors inicialment previstos i les expectatives de creixement del trànsit en el futur s’havien vist afectades per la recessió econòmica d’aquell moment, rememoren des de VR. Finalment, es va decidir prorrogar el termini de durada de la concessió quinze anys més, fins al 2037.

Si bé l’Ajuntament de Rubí ha presentat diferents mocions relacionades amb la política de descomptes en relació al peatge de les Fonts, el resultat mai ha resultat satisfactori pels ciutadans de la localitat. En aquest sentit, des de la formació veïnal, recorden que la ciutat disposa de dues vies de tipus comarcal: la carretera C-1413 i la BP-1513, que “suposen un greu problema de mobilitat intern”. Si bé la solució que es va plantejar fa anys era la construcció de la via interpolar amb la Ronda Est de Rubí (una autovia paral·lela a l’autopista C16), aquesta ara ja ha quedat pràcticament descartada.

“Sabem que actualment no està en els plans a mitjà termini per part del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya”, admeten des de VR en un comunicat. De totes maneres, per evitar l’impacte ecològic, el grup municipal plantejarà estudiar la supressió del peatge de les Fonts, ja que més enllà de Rubí, afecta també a altres municipis veïns com Terrassa, Sant Cugat del Vallès o Matadepera. “No existeix cap altra via alternativa d’alta capacitat”, valoren.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa