MónTerrassa
CTR i tallers d’oli, activitats preferides d’educació ambiental a l’escola
  • CA

El Programa d’Educació Ambiental del Consorci per a la Gestió de Residus està en marxa i les escoles ja han sol·licitat 167 activitats, que es faran fins a finals de curs. Aquesta xifra podria augmentar ja que les inscripcions segueixen obertes durant tot el curs escolar. De moment, el primer trimestre acabarà amb 77 activitats realitzades. L’activitat amb més demanda és la visita al Centre de Tractament de Residus, ubicat a Vacarisses, seguida pel taller d’oli. Un curs més, el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ofereix un ampli ventall d’activitats. Les activitats previstes fins al moment són les següents:

  • Deixalleria mòbil a les escoles: 17 activitats previstes. Dirigida als i les alumnes d’educació infantil. La deixalleria va a l’escola per tal que els alumnes la puguin visitar en petits grups i conèixer el seu funcionament. S’aprèn la diversitat de residus i com separar-los correctament a través de la pràctica
  • Tallers de compostatge: 25 activitats previstes. Es tracta de tres activitats diferents que permeten posar en marxa un compostador a l’escola i anar gestionant-lo a través dels diferents grups classe.
  • Tallers oli: 54 activitats previstes. Actuació per l’alumnat d’ESO i Batxillerat. S’informa sobre com recollir l’oli a cada municipi i es realitza el taller: amb l’oli de fregir i la sosa que faciliten els educadors s’elabora el sabó en fred.
  • Visita al Centre de Tractament de Residus: 63 visites previstes. Es tracta de dues activitats diferenciades segons el grup d’edat. Què en fem dels residus al Vallès Occidental (Adreçat a alumnes de cicle superior de primària) i Missió residus (per a alumnat de 2n cicle d’ESO).
  • Pràctica de biogàs: 7 activitats previstes. Per a alumnat de 2n cicle d’ESO i Batxillerat. Exposa la complexitat dels residus orgànics i quines són les vies de tractament possibles. Formació teòrica, visita a les instal·lacions de la Planta i pràctica de laboratori simulant el seu funcionament.
  • El menjar no és per llençar: 1 activitat prevista. Activitat amb diferents sessions per treballar el malbaratament d’aliments a l’escola i a casa.

Totes les activitats del Programa d’Educació Ambiental del Consorci són gratuïtes. També resulta sense cost el transport al Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental, ubicat a Vacarisses, previst en les activitats de visita a aquest equipament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa