MónTerrassa
Vigilància especial al parc natural de Sant Llorenç, on no es descarta activar la restricció d’accessos

El Cos d’Agents Rurals ha activat avui dijous 22 de juliol el nivell 3 del Pla Alfa a més de 135 municipis de tres zones del país: l’extrem oriental de la comarca de la Noguera, el sud de les comarques de Barcelona i la part nord de les de Tarragona (Baix Penedès, Alt Camp, Alt Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Bages i Moianès) i la part sud-oriental de la regió de Girona (La Selva, Gironès, Baix Empordà i Maresme). Els Agents Rurals han suspès 418 activitats amb perill d’incendi forestal prevista per avui, i s’ha activat el tancament dels següents massissos:

–       Cadiretes

–       Gavarres

–       Montserrat

–       Baronia de Rialp

De cara a demà divendres 23 la previsió és afegir al nivell 3 tota la part nord de l’Alt Empordà, sent 200 els municipis on s’activarà el nivell 3 del Pla Alfa. També s’afegiran al tancament d’accessos el Parc Natural del Cap de Creus, el Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera i el Montgrí.

A la resta de Catalunya, la previsió és l’activació del nivell 2 del Pla Alfa a excepció de les comarques del Pirineu.

Els Agents Rurals reforçaran el dispositiu de prevenció d’incendis forestals i augmentaran la vigilància als espais naturals protegits on s’ha activat el tancament d’accessos per tal de fer complir les restriccions d’accés i la normativa de prevenció d’incendis forestals. També hi haurà una vigilància especial al parc natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac, on no es descarta que es pugui acabar activant la restricció d’accessos en funció de l’evolució de l’episodi de risc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa