Vigilància especial al parc natural de Sant Llorenç, on no es descarta activar la restricció d’accessos

Els Agents Rurals reforçaran el dispositiu de prevenció d’incendis forestals

El Cos d’Agents Rurals ha activat avui dijous 22 de juliol el nivell 3 del Pla Alfa a més de 135 municipis de tres zones del país: l’extrem oriental de la comarca de la Noguera, el sud de les comarques de Barcelona i la part nord de les de Tarragona (Baix Penedès, Alt Camp, Alt Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Bages i Moianès) i la part sud-oriental de la regió de Girona (La Selva, Gironès, Baix Empordà i Maresme). Els Agents Rurals han suspès 418 activitats amb perill d’incendi forestal prevista per avui, i s’ha activat el tancament dels següents massissos:

–       Cadiretes

–       Gavarres

–       Montserrat

–       Baronia de Rialp

De cara a demà divendres 23 la previsió és afegir al nivell 3 tota la part nord de l’Alt Empordà, sent 200 els municipis on s’activarà el nivell 3 del Pla Alfa. També s’afegiran al tancament d’accessos el Parc Natural del Cap de Creus, el Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera i el Montgrí.

A la resta de Catalunya, la previsió és l’activació del nivell 2 del Pla Alfa a excepció de les comarques del Pirineu.

Els Agents Rurals reforçaran el dispositiu de prevenció d’incendis forestals i augmentaran la vigilància als espais naturals protegits on s’ha activat el tancament d’accessos per tal de fer complir les restriccions d’accés i la normativa de prevenció d’incendis forestals. També hi haurà una vigilància especial al parc natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac, on no es descarta que es pugui acabar activant la restricció d’accessos en funció de l’evolució de l’episodi de risc.

Nou comentari