MónTerrassa
Videocàmeres amb intel·ligència artificial, a les estacions de Renfe
  • CA

Les 110 estacions de Renfe que té a Catalunya tindran un nou sistema de vigilància basat en intel·ligència artificial. L’empresa ja ha començat a desplegar aquest nou mètode a la xarxa de Rodalies, el qual servirà per detectar “de manera automàtica i en temps real” totes aquelles incidències que tinguin lloc tant a les vies del tren com a l’entorn. Estem parlant, per exemple, de caigudes de persones però també incendis o actes vandàlics. Fins i tot, permetrà controlar les trampes i fraus que es fan a l’hora d’accedir a les estacions. A més, servirà per poder conèixer l’afluència de viatgers real -en % i en horaris d’ús-, la qual cosa ha d’ajudar a optimitzar el servei i la distribució del personal. Aquest nou sistema costarà prop de 8,7 milions d’euros i compta amb finançament europeu, segons ha informat l’operador ferroviari en un comunicat.

Un total de 22 estacions de la rodalia de Barcelona ja compten amb aquestes primeres càmeres de videovigilància, i s’espera que aquest 2022, el sistema s’implanti a 43 estacions més, i de cara a l’any següent, s’arribi a les 45 restants. Per exemple, ja les trobem a Granollers, Badalona, Cornellà, Cerdanyola o L’Hospitalet. Durant aquest temps, se substituiran les càmeres de seguretat analògiques per càmeres IP, que permetran compartir la informació recollida a través del sistema CTTV en un sistema de videoanalítica integrat.

Estem parlant del sistema Renfe Smart Security Station (RS3), el qual permet “recopilar i processar de forma anònima i automatitzada milers de dades a través del sistema CTTV de cada estació i integrar-los en un quadre de comandament únic”, assegura la companyia. Cal dir que les imatges captades, per tal que compleixen la normativa de protecció de dades, s’eliminaran en qüestió de mil·lisegons.

D’altra banda, el projecte també inclou la instal·lació de servidors de darrera generació i la renovació dels sistemes operatius, instal·lacions i elements digitals de les estacions de Rodalies. Així com la instal·lació de sondes de ciberseguretat per al monitoratge, control i anàlisi d’aquestes. L’objectiu final és augmentar els nivells de seguretat digital i de ciberseguretat. Per a implementar aquestes solucions, Renfe ha contractat empreses punteres en tecnologies d’analítica i intel·ligència d’imatges, entre les quals es troba imotion Analytics, una de les start ups accelerades amb el nostre programa d’innovació TrenLab.

Sistema de videocàmeres amb intel·ligència artificial a Renfe

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa