MónTerrassa
VÍDEO Un ocell fa el niu i cuida les cries dins un sortidor de benzina

Un ocell fa el niu i cuida les cries dins un sortidor de benzina de Terrassa. Es tracta d’una cuereta blancacueretcueta blancatitina/titeta blancagafardaperpissa o enganyapastors (Motacilla alba), diferents denominacions segons l’indret. És una espècie d’ocell que es troba a nombrosos territoris dels Països Catalans. Fa 17-19 centímetres de llargària total i 31 cm d’envergadura alar. Pesa 23 grams. El mantell és de color gris, negre i blanc i, per sota, és tot blanc. 

Un niu en la benzinera “low cost” de la carretera de Rubí

El que no és tan habitual és que faci el niu en un lloc molt urbanitzat, i menys on ho ha fet aquesta femella, en la benzinera de “low cost” Petro Set del polígon de Can Guitart, a la carretera de Rubí (Les Fonts) i a la zona de l’aiguabarreig entre les rieres de Les Arenes i del Palau. En realitat, i històricament, la carretera es diu de Gràcia (Barcelona) a Manresa.

La mare entra-i-surt a la recerca d’aliments

El niu està a l’altura de la vista, i si es fa benzina en aquest sortidor concret, es veuen les quatre cries demanant el seu menjar. La mare entra-i-surt a la recerca d’aliments i se la veu sovint aixecant el vol. I sembla que ha decidit que el lloc era el més correcte.

Jordi Roset, propietari de l’àrea de servei explica que no li havia passat mai, i que sorprèn perquè és un lloc de pas i de molt trànsit, i on, a més a més són molts els conductors que van a omplir el dipòsit, pels preus, sempre entre els més baixos de la ciutat.

Jordi Roset fa dies que se’n va adonar, i explica que el niu no li molesta pas. I deixarà que les cries romanguin al lloc i que la mare les ajudi a créixer.

Nou comentari

Comparteix