MónTerrassa
VÍDEO Un ocell fa el niu i cuida les cries dins un sortidor de benzina

Un ocell ha tornat a fer el niu i cuidar les cries dins un sortidor de benzina de Terrassa. Com ja va passar l’any passat, llavors el mes de juny. Com el 2022, es tracta d’una cuereta blancacueretcueta blancatitina/titeta blancagafardaperpissa o enganyapastors (Motacilla alba), diferents denominacions segons l’indret de Catalunya. És una espècie d’ocell que es troba a nombrosos territoris dels Països Catalans. Fa 17-19 centímetres de llargària total i 31 cm d’envergadura alar. Pesa 23 grams. El mantell és de color gris, negre i blanc i, per sota, és tot blanc. 

Un niu en la benzinera “low cost” de la carretera de Rubí

El que no és tan habitual és que faci el niu en un lloc molt urbanitzat, però sembla que l’espai ha agradat una altra femella. L’animal ha triat la benzinera de “low cost” Petro Set del polígon industrial de Can Guitart, a la carretera de Rubí (Les Fonts) i a la zona de l’aiguabarreig entre les rieres de Les Arenes i del Palau. En realitat, i històricament, la carretera es diu de Gràcia (Barcelona) a Manresa.

La mare entra-i-surt a la recerca d’aliments

Tot és una repetició de 2022. El niu se situa a l’altura de la vista, i si es fa benzina en aquest sortidor concret, es veuen les quatre cries demanant el seu menjar. La mare entra-i-surt a la recerca d’aliments i se la veu sovint aixecant el vol. I sembla que ha decidit que el lloc era el més correcte.

Jordi Roset, propietari de l’àrea de servei, explica que fins a l’any passat no ho havia vist mai. Enguany no pot dir el mateix. És un lloc de pas i de molt trànsit, i on, a més a més, són molts els conductors que fan benzina, pels preus, sempre entre els més baixos de la ciutat.

Jordi Roset fa dies que se’n va adonar, i explica que el niu no li molesta pas. I deixarà que les cries romanguin al lloc i que la mare les ajudi a créixer. I que se’n vagin quan cregui que ha arribat el moment i que ja estan preparades per volar totes soles.

https://www.youtube.com/watch?v=aTfwv_b8WoE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa