MónTerrassa
VÍDEO | Llançat amb èxit el coet supersònic més potent de Catalunya
  • CA

Estudiants de l’ESEIAAT de Terrassa han fet història amb el llançament amb èxit del coet supersònic més potent de Catalunya. Aquest divendres, el grup d’alumnes de l’associació Cosmic Research, dins de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa, han presentat els resultats obtinguts després de l’enlairament del potent coet construït a casa nostra, i que representa el més potent també d’Espanya, fet per universitaris. El llançament va tenir lloc el passat 30 de novembre, des de les instal·lacions del Centro de Experimentación del Arenosillo (CDEA), a Huelva, de l’Instituto Nacional de Técnica Aeroespacial (INTA).

En l’acte de valoració dels resultats s’ha mostrat una rèplica a escala real d’aquest coet batejat amb el nom de “Bondar” -en homenatge a la primera astronauta canadenca- i que va aconseguir agafar fins els 8 quilòmetres d’altitud a una velocitat de 1.900 quilòmetres per hora. El coet va ser ancorat al terra d’una plataforma de 248 quilos de pes, construïda pels mateixos setze alumnes -tres dels quals procedents de la Universitat del País Basc-, la qual va ser capaç de sustentar els 50 quilos de pes força i d’inclinar-se entre 75 i 90 graus per fer del llançament un èxit. Els responsables del coet expliquen que el llançament és “com si un vehicle completés la distància que hi ha entre Terrassa i Sabadell en 30 segons”. Un cop va arribar a l’alçada màxima, l’ogiva del coet es va separar i va caure al mar sustentada amb un paracaigudes.

La presentació ha comptat amb la intervenció de Daniel Crespo, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC); Dani Marco, director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya; Xavier Roca, director de l’ESEIAAT i Alba Badia, estudiant de l’ESEIAAT i coordinadora de l’associació Cosmic Research, així com els estudiants de la mateixa associació Daniel Cantos i Óscar Ortega.

Cal dir que l’Instituto Nacional de Técnica Aeroespacial (INTA) del Ministeri de Defensa els havia atorgat una setmana – del 29 de novembre al 3 de desembre- per poder realitzar la finestra de llançament. L’elecció del 30 de novembre va ser tenint en compte que les condicions meteorològiques previstes fossin el més òptimes possibles per al propòsit -tarda de sol i sense vent-.

Els 16 estudiants de Cosmic Research són Daniel Cantos, Marc Martí, Víctor Ubieto, Xavier López, Marc Bermejo, Marc Bono, Javier Hidalgo, Adam El Ghaib, Oscar Ortega, Arnau Pena, Marc Casanovas, Néstor Fuertes i Alba Badia, tots ells de l’ESEIAAT, juntament amb Ander Hospital, Iñigo Bouzas i Laura Burgos, de la Universitat del País Basc.

Estudiants de l’associació Cosmic Research, de l’ESEIAAT de la UPC amb el coet supersònic | ESEIAAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa