MónTerrassa
VÍDEO | El carrer de la Terra Lliure de Terrassa, destrossat

El carrer de la Terra Lliure de Terrassa ha quedat totalment destrossat. Fa uns dies, uns vàndals van decidir atacar i embrutar amb esvàstiques i paraules malsonants, aquest gran mural, de caràcter independentista, que es troba situat en un vial del polígon industrial de Can Guitard. És un dibuix, de setze per quatre metres, que va realitzar el 2016 el grafiter terrassenc Mohi Lee Elasri, amb els seus companys del grup de música RevoluSonats. Han estat ells mateixos qui han denunciat l’atac a través de les xarxes socials, en un vídeo en què es pot apreciar el mal estat en què ha quedat:

Mohi Lee i RevoluSonats han deixat clar que “No passaran”, i que tornaran a refer el mural tal com estava. “No deixarem passar el racisme i la intolerància”, han manifestat. I és que no és la primera vegada que el carrer de la Terra Lliure de Terrassa és víctima de bretolades. El darrer cop va tenir lloc el mes de maig de l’any 2020 quan també va aparèixer amb pintades de caràcter nazi i lemes contra la immigració, a més de frases com “España blanca” o “putos cerdos”. El carrer és en realitat un espai privat de l’empresari egarenc Jordi Roset, un dels socis de Petrolis Independents. La benzinera Petro7 fa cantonada amb el vial.

El mural representa unes cases baixes, com les tradicionals de la Terrassa de finals del segle XIX i principis del XX, amb la diferència que hi ha diferents estelades pintades i que hi resa una placa amb el nom de La Terra Lliure. Es va col·locar el 2015, i les mides i els colors són com les plaques del nomenclàtor oficial. Va ser objecte de robatoris en diferents ocasions, malgrat que no és fàcil robar-la ja que es troba situada a una alçada considerable i ben collada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa