MónTerrassa
Torna el Via Crucis pels carrers Terrassa

Divendres Sant, dia 7 d’abril de 2023, es commemora la mort de Jesucrist a la creu, en el Calvari. I a Terrassa es fa un Via Crucis. Als que són cristians se’ls convoca a una celebració de la Passió i Mort de Jesús. No és una missa, tot i que es combrega del Cos de Crist consagrat el dia anterior a la Missa del Sopar del Senyor.

La celebració se centra en la lectura del relat de la Passió, amb diversos lectors, i l’adoració solemne de la Creu per part de tots els participants. El bisbe de Terrassa, Salvador Cristau, presideix la celebració a la Catedral a les dotze del migdia i es fa també a totes les parròquies.

Un dels actes més populars és el Via Crucis, que es va recuperar a la capital vallesana. A la Catedral del Sant Esperit de la plaça Vella serà presidit pel bisbe, a les vuit del vespre. La gent acompanya el Sant Crist portat pels Portants del Sant Crist i el pas de la Pietat, pels membres de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors.

Els llocs pels que passarà el Via Crucis de Terrassa

El Via Crucis de Terrassa transcorrerà per la plaça Vella, carrers de Fontvella, del Cardaire i de Sant Pere, raval de Montserrat, Unió, Major i tornada al punt d’inici.

També es fa a les parròquies de Sant Valentí i de les Fonts, així com a Ullastrell i a Matadepera. En el Via crucis es llegiran textos del Cardenal Joseph Ratzinger,
papa Benet XVI escrit per un via crucis a Roma.

El Sermó de les Set Paraules

Aquest dia també es fa a la parròquia de Sant Pere, a la Seu d’Ègara, a les 10 de la nit, el Sermó de les Set Paraules, un acte antic de l’Església en el que es
reflexiona i es prega a partir de les darreres paraules pronunciades per Jesús a la creu segons el relat dels evangelis. Està organitzat pel grup Cristians per Terrassa i és un acte ecumènic, amb participació d’esglésies evangèliques.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a abril 02, 2023 | 17:36
    Anònim abril 02, 2023 | 17:36
    Tot molt bonic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa