MónTerrassa
La Vetlla Pasqual és la celebració més important de l’any pels cristians

La Vetlla Pasqual es farà a Terrassa el 16 d’abril. El dissabte és per a l’Església un dia de silenci i de recolliment, a l’espera de celebrar la Resurrecció de Jesús a la nit.

La Vetlla Pasqual és la celebració més important de l’any pels cristians en la que es commemora la Resurrecció de Jesús. Coincideix amb la lluna plena, motiu pel qual el calendari litúrgic varia cada any en funció del calendari lunar.

Els cristians són convocats a la nit per celebrar la victòria de Jesucrist sobre la mort. És una celebració que comença al voltant del foc, a les fosques, fora del temple per encendre el ciri pasqual i fer una processó fins a dintre del temple. Es llegeixen en aquest cas més lectures, tot fent un repàs de la història de la salvació, es beneeix l’aigua del baptisme i es renoven les promeses del baptisme, i es celebra solemnement la Missa. A la Catedral el Bisbe presidirà aquesta solemnitat a les 22h. i també es celebra a totes les parròquies de l’Església.


Diumenge de Pasqua, 17 d’abril


El diumenge es celebra la Resurrecció de Jesús amb gran solemnitat a totes les parròquies. El Sr. Bisbe presideix la Missa a les 12h a la Catedral amb participació de la Capella de Música de la Catedral, i impartirà la Benedicció Apostòlica a tots els cristians. Es tracta d’una pràctica reservada al Bisbe i que pot utilitzar tres vegades al llarg de l’any.

Salvador Cristau enguany presidirà els actes de Setmana Santa per primera vegada com a Bisbe de Terrassa. En el seu missatge per viure la Setmana Santa diu: “Us convido a viure aquests dies sants amb intensitat, recolliment, estones de silenci, contemplació dels fragments dels evangelis que es proclamaran a les celebracions i que fan referència a la Passió, Mort i Resurrecció de Jesús. Diumenge vinent, amb l’alegria pròpia de la Pasqua, podrem també nosaltres ressuscitar i renéixer a la vida de la gràcia que Déu ens va donar en el Baptisme i que ens vol concedir de nou.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa