MónTerrassa
La Vetlla Pasqual és la celebració més important de l’any pels cristians

La Vetlla Pasqual es farà a Terrassa el 30 de març a les 10 de la nit a la catedral del Sant Esperit, i es perllongarà fins gairebé les 12. El dissabte és per a l’Església un dia de silenci i de recolliment, a l’espera de celebrar la Resurrecció de Jesús a la nit.

Coincideix amb la lluna plena, motiu pel qual el calendari litúrgic varia cada any en funció del calendari lunar.

La Vetlla Pasqual és la celebració més important de l’any pels cristians en la que es commemora la Resurrecció de Jesús. Es celebra la nit del dissabte al diumenge després de la lluna plena, motiu pel qual el calendari litúrgic varia cada any en funció del calendari lunar. Els cristians són convocats a la nit per celebrar la victòria de Jesucrist sobre la mort. És una celebració que comença al voltant del foc, a les fosques, fora del temple per encendre el ciri pasqual i fer una processó fins a dintre del temple. Es llegeixen en aquest cas més lectures, tot fent un repàs de la història de la salvació, es beneeix l’aigua del baptisme i es renoven les promeses del baptisme, i es celebra solemnement la Missa. A la Catedral, el bisbe Salvador Cristau presidirà aquesta solemnitat a les 22 hores i també es celebra a totes les parròquies de l’Església. A les Esglésies de Sant Pere serà a les vuit del vespre.

Diumenge de Pasqua, 31 de març

El diumenge es celebra la Resurrecció de Jesús amb gran solemnitat a totes les parròquies. El Bisbe de Terrassa presidirà la Missa a les 12 del migdia a la Catedral i impartirà la Benedicció Apostòlica a tots els cristians. Es tracta d’una pràctica reservada al Bisbe i que pot utilitzar tres vegades al llarg de l’any.

El di 26 es fa la Missa del Crisma, el 24 és Diumenge de Rams. Setmana Santa és un dels moments més importants de l’any per a la comunitat catòlica. Escrivia el bisbe: “A la nostra societat cada vegada més es parla de vacances de Setmana Santa, fins i tot de vacances de primavera. Però per un cristià no són tant uns dies de vacances com uns dies per reviure els misteris de la passió, mort i resurrecció del Senyor, ja sigui a la pròpia parròquia o comunitat o bé en aquells llocs o destinacions on, merescudament molts passaran uns dies en família i amb els amics, aquells que puguin fer-ho”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa