MónTerrassa
Verges visita la primera Unitat d’Hospitalització Terapèutica del trastorn de l’espectre autista de l’Estat
  • CA
La consellera durant la visita a la Unitat d'Hospitalització Terapèutica del Trastorn de l'Espectre Autista de MútuaTerrassa
a consellera durant la visita a la Unitat d’Hospitalització Terapèutica del Trastorn de l’Espectre Autista de MútuaTerrassa | Gencat

!--akiadsense-->

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat avui la recentment estrenada Unitat d’Hospitalització Terapèutica del Trastorn de l’Espectre Autista de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa. Es tracta de la primera unitat d’aquestes característiques a l’Estat espanyol que atén i proporciona tractament integral a infants i adolescents amb autisme que no responen a tractaments previs.

En aquest sentit, la unitat està concebuda per a les persones amb autisme que tenen greus limitacions en el seu funcionament i que necessiten d’un tractament terapèutic intensiu. A més de comptar amb professionals altament especialitzats i d’integrar-se en un context hospitalari segur, la unitat disposa de programes especialitzats per al maneig de les alteracions de conducta.

Situada a la planta 2 l’edifici del Centre Vallparadís, la unitat té una superfície de 1.000m2 per proporcionar als usuaris el màxim confort domèstic. Disposa d’una zona de nit amb 12 habitacions i una de dia amb un espai diàfan que serveix com a menjador o espai per tallers i també amb una sala de reclusió i una de psicomotricitat. Per desenvolupar l’activitat assistencial hi ha tres consultoris així com una sala d’estimulació sensorial. A més, la nova unitat té una gran terrassa exterior que ocupa gairebé un terç de la superfície total de la planta.

D’altra banda, a més de la visita en aquesta unitat, la consellera Vergés també s’ha reunit avui amb l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. A la trobada han parlat de diferents qüestions com la campanya de vacunació contra la grip, que enguany es treballa perquè es pugui fer fora dels CAP per evitar aglomeracions de persones als centres assistencials. També s’han centrat en les proves que a partir de dimarts que ve faran l’Ajuntament de Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa per fer front a la Covid-19. Seran un total de 3.760 testos serològics adreçats al personal de l’atenció domiciliària, als professionals de l’àmbit de l’esport i d’entitats de capacitats diverses de la ciutat. L’objectiu és detectar possibles contagis de Covid-19 i també persones que ja han passat la malaltia i que per tant ja han generat anticossos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa