MónTerrassa
Verge perduda en un pati de Terrassa

De ben petit recordo que a casa la mare m’explicava que hi havia una veïna que li agradava de fer escultures i altres coses amb cimen i altres materials de trencadís.

Aquesta senyora, de la que no recordo el nom, es veu que va fer diversos elements pels veïns i a casa li van encarregar que fes uns bancs i una taula que va romandre dempeus durant molts anys. Malauradament al final es va trencar i va desaparèixer llençada com a runa. Del que ens va fer només va quedar una mena de tamboret en forma de bolet que el meu pare anava arreglant i pintant de tant en tant.

Al nostre pati pel darrere hi havia en un racó, mig coberta de vegetació, la figura d’una verge de mides reals

Però el fet és que al patí de la casa que donava al nostre pati pel darrere hi havia en un racó, mig coberta de vegetació, la figura d’una verge de mides reals. Jo ja quasi no la recordava, ja que estava tan coberta de branques que pensava que ja havia desaparegut.

La sorpresa ha estat que anys després el pati ha estat netejat de brossa i d’arbres i la figura ha aparegut tal com la recordava.

Podeu apreciar tal com s’ha conservat

En la foto la podeu apreciar tal com s’ha conservat i podeu veure que encara queda la teuladeta que la protegeix i el trencadís del darrere sembla en prou bon estat. Ignoro si representa alguna verge en concret, però té un aspecte prou seré i imponent, oi?

Potser no té cap valor artístic, però és un record que m’ha agradat tornar a recuperar i compartir-lo amb vosaltres. Us adjunto també una foto del bolet que he esmentat que encara quedava a casa i que ja està en molt mal estat. La casa dels pares era al carrer del Viveret.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Lourdes a agost 17, 2022 | 19:53
    Lourdes agost 17, 2022 | 19:53
    Quin número era del carrer viveret?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa