MónTerrassa
Veïns de Terrassa Est s’organitzen per fer EPIs per hospitals i geriàtrics
  • CA

Ara fa poc més d’una setmana, un grup de veïns dels barris de Terrassa Est van decidir organitzar-se per donar un cop de mà als professionals sanitaris de la nostra ciutat. Tot va sorgir quan Pepi Gutiérrez, mare d’una treballadora de l’Hospital de Terrassa, va demanar ajuda per confeccionar bates d’un sol ús, per tal de protegir els sanitaris del coronavirus. L’empresa Joycaplast SL li havia facilitat 1.500 bosses de plàstic per fabricar-les però ella sola no donava l’abast i va decidir enviar un missatge als seus veïns a través de les xarxes socials.

Així va ser com gairebé una vintena de persones residents a La Grípia, Can Montllor, Les Arenes, Montserrat, Torre-Sana i Vilardell es van aplegar per crear aquestes bates. Claudia Botero -una de les voluntàries- explica a Món Terrassa, que el grup compta amb persones que es dediquen a tallar les bosses de plàstic i d’altres que les cusen. A més, hi ha una persona encarregada de la logística que trasllada el material d’un lloc a l’altra per evitar que la resta hagi de saltar-se el confinament. Des del grup agraeixen la implicació d’establiments, empreses i fins i tot associacions de Veïns -no només de Terrasssa- que els estan ajudant.

Dos treballadors amb les bates fetes pels veïns
Dos treballadors amb les bates fetes pels veïns | Cedida

!--akiadsense-->

Fins al moment, aquest grup de voluntaris ja ha confeccionat més de 600 bates que s’han repartit no només als dos hospitals de Terrassa, sinó també a un hospital de Barcelona o al Parc Taulí de Sabadell, a més de diversos geriàtrics. Ara però, fan una crida a la ciutadania perquè se’ls està acabant el material per fer-les. Així, demanen que totes aquelles persones que tinguin bosses de plàstic, que no siguin de color negre, i que facin mínim 100 x 120 cm -com més grans millor- i vulguin col·laborar que truquin al telèfon 659 463 197 (també aquells professionals que treballin en un centre sanitari i necessitin material).

El motiu que les bates siguin de plàstic és senzill i molt eficaç. Botero subratlla que el problema que s’estaven trobant amb les bates quirúrgiques és que en ser de tela eren un dels punts d’infecció més comú. Una de les conseqüències d’aquesta malaltia és que ocasiona vòmits als pacients i això és una font de contagi per als professionals que els atenen. Les bates de plàstic no deixen traspassar els fluids, són impermeables, i això impedeix que el virus penetri cap al professional. Així doncs són perfectes per ser d’un sol ús i 100% protectores.

Una treballadora amb una de les bates confeccionades pels veïns
Una treballadora amb una de les bates confeccionades pels veïns | Cedida

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa