MónTerrassa
Veïns del Segle XX es planten davant la nova Taula de Residus

En l’assemblea ordinària de la Junta AVV Barri Segle XX es va aprovar una moció sobre la posada en marxa de la Taula de Residus en detriment de l’inici de l’Observatori de la Neteja i la Gestió dels Residus de Terrassa, que hi havia el compromís de tirar endavant durant aquesta legislatura. Des de l’associació veïnal es mostren molt crítics amb aquesta decisió presa pel govern, ja que consideren que la Taula de Residus va ser “un veritable fracàs” i és “una eina participativa esgotada”. Recalquen que justament, per la seva “inoperància” totes les AV i la FAVT la van abandonar.

Des del Segle XX no entenen l’incompliment de l’actual equip de govern de tirar endavant la creació de l’Observatori, quan en el seu moment, abans de les eleccions, la moció va ser aprovada, amb la majoria de suport dels grups municipals. “Després de diverses reunions amb la regidora Lluïsa Melgares, estàvem convençuts que es mantindria el criteri, i es posaria en funcionament el nou òrgan, que considerem que garanteix un major compromís per totes les parts, i una responsabilitat compartida entre administració, ciutadania i entitats”, ressalten en un comunicat.

Davant d’aquest panorama, no “entenem” que s’hagi fet una convocatòria de la Taula de Residus, “al marge de les lluites internes dins del mateix govern”, i ho atribueixen al fet que “hi ha la sensació de no saber on es va, ni el model participatiu que es vol assumir”, i afegeixen que “mantenir la Taula és una vergonya i manca de responsabilitat i respecte, que contradiu allò que al final de la legislatura anterior estava acordat, i volem recordar que ERC en aquell moment hi estava d’acord, per tant, no entenem la seva posició i l’obstinació per mantenir la Taula de Residus, en detriment de l’Observatori, que és el que se li reclama a l’Equip de Govern”.

Per tot plegat, des de l’AV afirmen que “no participarem” en cap format de Taula i es mantindran ferms en la demanda de l’Observatori. I avisen: “si es manté la Taula, que aquest Ajuntament no ens busqui per a cap col·laboració, ni en proves pilot, ni experiments, ni res. Nosaltres creiem en la participació, però la de veritat, no creiem en ficcions participatives, i si l’Ajuntament no hi creu que sigui clar i transparent, llavors tothom sabrà quins son les regles del joc”.

L’Observatori de la Neteja es va plantejar per anar més enllà de la Taula, parant esment a tots els temes que impliquen la gestió de residus: consum responsable, problema mediambiental greu, aspectes relacionats amb el Canvi Climàtic, aspectes de prevenció i reutilització, reciclatge, educació ambiental i eines de sensibilització, gestió dels serveis municipals afectats…

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa