MónTerrassa
Veïns de Sant Pere Nord denuncien un músic: “Portem dos anys sense dormir”
  • CA

Un grup de veïns del barri de Sant Pere Nord de Terrassa han volgut denunciar públicament el calvari que estan patint per culpa d’un músic. “Comença cap a quarts d’onze de la nit i a les sis de matí encara està tocant. Portem més de dos anys que no podem dormir per culpa del soroll”, lamenta Juan T. M. a Món Terrassa. Són veïns que viuen al carrer de Poetessa Caparà, i que tenen el pati interior i les finestres tocant al camí de Castellar.

Segons diuen, el responsable del seu maldecap és un veí que utilitza el seu garatge com a estudi de gravació i per fer-hi assajos. Es tracta d’un músic “professional, reconegut i que està donat d’alta a l’SGAE”. No estem parlant d’un aficionat. El problema radica en què “gairebé sempre ho fa de nit. I això fa que no ens deixi dormir. No només al nostre edifici, sinó també a les cases del voltant”, subratlla en Juan.

La situació s’ha denunciat “de forma reiterada a l’Ajuntament de Terrassa”, i fruit d’això van venir tècnic a fer medicions per comprovar els decibels que es generaven. La conclusió és que l’espai que utilitza no està correctament insonoritzat i que si vol seguir fer-ne ús l’ha d’adequar. Tanmateix, diuen, això no s’ha fet. “Hem interposat ja una vintena de denúncies a la Policia Municipal, venen aquí, escolten el soroll, van a casa seva i com que no els respon li passen la multa per sota la porta. I ja està. Ens diuen que no poden fer-hi més”. I és que per ara, les denúncies són per via administrativa, i fins que no arribi a la via penal, tot queda amb multes econòmiques. “Però a nosaltres ens és igual si paga o no. Nosaltres només volem dormir. Volem que pari de tocar o que insonoritzi el local”, recalca. Tanmateix, subratllen que ja estan en mans d’advocats per tirar endavant aquesta via, si així és la manera d’aconseguir-ho.

Assegura que a casa seva, la seva filla està rebent tractament psiquiàtric mentre que ell pateix trastorn del son. Tot, perquè no poden dormir. També diu que al mateix bloc hi ha altres veïns que també estan sent tractats per metges per culpa del mateix. La situació ja s’està tornant insostenible. “Nosaltres portem vivint aquí 30 anys, i ell amb dos anys i mig ha aconseguit que ens tornem bojos”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pau a febrer 04, 2022 | 09:06
    Pau febrer 04, 2022 | 09:06
    Jo no entenc aquests coses. El meu veí no em deixarà dormir la primera nit. A la segona nit dorm a l'hospital o al cementiri.
  2. Icona del comentari de: Marta M. a febrer 04, 2022 | 23:23
    Marta M. febrer 04, 2022 | 23:23
    Jo no sóc partidari de la violència, però us ben asseguro que me les empescaria amb la resta d'afectats per no haver d'aguantar dos anys. El que més em sorprèn és que "ningú pugui fer-hi res". Unes lleis que permeten que la policia només pugui deixar una multa quan el paio no respon em sembla demencial. Mira que seria fàcil enviar-li un certificat o una citació o el document que calgués per dir: "El dia tal vindrem i ens haurà d'obrir", o fins i tot que triés ell el dia i hora "en el termini màxim d'una setmana". Hispània & Catalònia, països tercermundistes a molts nivells.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa