MónTerrassa
Vapor Gran de MútuaTerrassa enceta la vacunació Covid-19 a les residències del Vallès
  • CA
Sonia Mariscal, a l'esquerra, atenen els mitjans de comunicació a la residència Vapor Gran
Sonia Mariscal, a l’esquerra, atenen els mitjans de comunicació a la residència Vapor Gran | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Aquest dimecres, s’ha iniciat la campanya de vacunació de la Covid-19 a Terrassa. Salut ha escollit la residència Casa Vapor Gran de Mútua Terrassa per ser la primera a rebre la vacuna Pfizer. També avui rebran la vacuna els residents i professionals del Geriàtric Residencial Lavoisier.

Sònia Mariscal, delegada de la consellera de Salut en el Vallès Occidental pel sector residencial, ha explicat als mitjans de comunicació que el criteri de selecció de les residències ha estat prioritzar “les més grans i que tinguin la categoria de “verda” (lliure de Covid), per tal que la campanya sigui la més efectiva i ràpida possible”. La setmana vinent, per exemple, ja hi ha programades vacunacions a Sant Llàtzer o Mossèn Homs, que es faran juntament amb d’altres de més petites que s’aniran intercalant. El ritme de vacunació, que s’anirà desplegant en els pròxims dies arreu dels municipis del Vallès Occidental, anirà marcat en “funció de l’experiència i dels equips de coordinació de la zona”, ha dit.

A la Casa Vapor Gran es vacunaran prop dels 100 residents que hi ha actualment, així com una cinquantena de professionals, el que correspon aproximadament la meitat de la plantilla per tal que si hi ha algun efecte advers en algun membre del personal no afecti el funcionament de la residència. D’aquí a 21 dies, com a mínim, s’injectarà la segona dosi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa