MónTerrassa
El Vapor Cortès, cada cop més a prop de la seva transformació
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa ha fet un pas endavant cap a la transformació de l’àmbit del Vapor Cortès. La Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat ha aprovat elevar al Ple del mes de setembre la Modificació puntual del Pla de Millora Urbana de transformació de l’àmbit del Vapor Cortès, per a la seva aprovació provisional.

El Vapor Cortès està situat al barri de Ca n’Aurell, en el conjunt de les illes delimitades pels carrers Josep Trueta, Pare Llaurador, Pi i Maragall i Ausiàs March. La seva Modificació va ser aprovada en la Junta de Govern el 17 de juliol de 2020 amb l’objectiu de “realitzar alguns ajustos en l’ordenació d’aquest sector per adaptar-lo a les noves necessitats normatives, de gestió urbanístiques i de planejament que, a més, el fan més sostenible econòmicament“. Entre el document aprovat en un inici i el que s’elevarà aquest mes de setembre al Ple hi ha algunes modificacions, degut a les al·legacions rebudes durant el període d’informació pública i de les consideracions exposades en els informes sectorials recaptats, a més d’altres breus ajustos i algunes correccions.

Tot i que cada vegada quedi menys per la seva transformació, el camí encara és llarg. Un cop s’aprovi la Modificació al Ple de manera provisional, s’enviarà al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per tal que la Comissió d’Urbanisme de Catalunya i el Conseller, amb l’informe favorable de la Comissió Territorial d’Urbanisme, l’haurà d’aprovar definitivament.

En el cas que s’aprovi definitivament, en el Vapor Cortès s’hi construiran nous edificis amb usos terciaris, comercials i residencials, equipaments comunitaris i la creació d’un nou eix cívic al carrer d’en Frederic Soler, “donant així al barri de Ca n’Aurell d’un espai de relació, lleure i activitat que contribueixi a millorar la cohesió social”. En quant a l’edificació, s’espera la construcció de més de 800 habitatges, entre habitatges de protecció pública i de promoció privada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa