MónTerrassa
Fem Vallès reclama l’eliminació dels peatges de la C16 i la C32
  • CA
sss

!--akiadsense-->

FEMvallès ha presentat un document d’al·legacions a la nova llei de mobilitat estatal, l’anomenada Llei de Mobilitat Sostenible i Finançament del Transport que és una iniciativa del Ministeri de Transports (abans Ministeri de Foment) i que té per objectiu, entre d’altres, regular la fiscalitat i les finances del transport o la digitalització de la mobilitat.

La plataforma socioeconòmica del Vallès ha reclamat l’eliminació dels peatges de la C16 i C32, els últims que quedaran a Catalunya després de la propera finalització de les concessions. Segons FEMvallès aquestes dues barreres a més dels peatges a l’ombra, és a dir, els peatges que paga la Generalitat segons el nombre de vehicles passants, representen una injusta càrrega pels catalans ja que dels ingressos se’n serveix tota la xarxa estatal.

Les entitats de la plataforma demanen també que, amb els nous ingressos fiscals, es desenvolupi un organisme depenent de la Generalitat que s’encarregui del manteniment i millora de la xarxa, amb una especial dedicació a atorgar coherència jeràrquica i la seva plena funcionalitat.

FEMvallès proposa l’execució d’un pla integral de millora de la xarxa secundària catalana per atendre les carreteres més densificades i perilloses. Puntualitzen que a la perifèria metropolitana i al Vallès s’hi acumulen gran part de les problemàtiques per la falta d’intervencions i l’absència d’un pla adequat que configuri les vies distribuïdores.

Les al·legacions s’han presentat dins el període de consulta pública i seran examinades pel ministeri durant els propers mesos.

Paral·lelament l’entitat vallesana ha publicat el Dossier Xarxa Viària Bàsica que acompanya les al·legacions i es configura mitjançant tres textos d’anàlisi de la xarxa bàsica:

  1. 2021: Equitat a la xarxa vial bàsica
  2. El cicle de las autovies
  3. Un estàndard de carreteres i ferrocarrils

Sobre FEMvallès

L’Associació per la promoció del Vallès – FEMvallès és una iniciativa promoguda per Cecot, Consell Intersectorial d’Empresaris – CIESC, Unió Empresarial Intersectorial Cercle d’Empresaris (UEI) i Via Vallès.

A més a més han subscrit la seva adhesió a la plataforma: Associació d’Empresaris de Castellbisbal, Baricentro, Cambra de Terrassa, CCOO Vallès Occidental i la Catalunya Central, CCOO Vallès Oriental, Maresme i Osona, Cerdanyola Empresarial, Circuit de Barcelona-Catalunya, Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de Barcelona (delegacions del Vallès Oriental i Occidental), Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (Delegació del Vallès), Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (Delegació del Vallès), Sant Cugat Empresarial, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i UGT Vallès Oriental i Vallès Occidental.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa