MónTerrassa
El Vallès vol fomentar la inclusió social en l’àmbit de les noves tecnologies
  • CA
s
Cartell Programa Socialització i Alfabetització | CONSELL COMARCAL DEL VALLÈS OCCIDENTAL

Al Vallès Occidental s’ha posat en marxa un nou programa de socialització i alfabetització digital, per tal que la ciutadania pugui disposar de coneixements bàsics sobre les TIC i evitar l’exclusió social provocada pel fet de no poder accedir o no saber com emprar les noves tecnologies: no poder cercar feina, no poder comunicar-se a través de les xarxes socials, no poder realitzar tràmits electrònics amb l’administració, etc. Els municipis on s’està portant a terme són: Castellar del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sant Quirze del Vallès i Rellinars.

A través d’aquest projecte d’alfabetització digital es vol establir la igualtat democràtica en les oportunitats d’accés a la tecnologia i fomentar la participació comunitària, a partir de la inclusió de la persona en els corrents de generació i intercanvi de coneixement de la seva comunitat. En definitiva, el projecte té per objectiu promoure l’autonomia i apoderament dels col·lectius amb dificultat d’accés als mitjans digitals i afavorir l’àmbit relacional i la creació de xarxes informals.

Per aquest motiu, es realitzen sessions d’assessorament individualitzat i cursos formatius, on aprendran a fer les gestions on-line més freqüents com, per exemple, demanar cita al metge, enviar correus electrònics, inscriure’s a cursos formatius, gestionar el compte personal del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), interactuar amb webs de recerca de feina i comprar entrades de cinema, de teatre, etc.

El programa cerca, per tant, promoure el coneixement de la comunicació a través de mitjans digitals i xarxes socials, oferir l’accés a l’alfabetització digital com estratègia de millora de l’ocupabilitat i accés al mercat laboral, i implicar les associacions i entitats que treballen amb col·lectius vulnerables en aquest procés per tal d’incorporar-ho a les seves dinàmiques de treball. Aquesta actuació va dirigida a persones en situació d’atur de llarga durada, col·lectiu de gent gran, persones nouvingudes i per aquelles persones que no disposen de coneixements sobre les TIC i vulguin conèixer-les.

El projecte es duu a terme a cinc municipis de la comarca: Castellar del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sant Quirze del Vallès i Rellinars. En cada un d’aquests municipis, el projecte es dirigeix a un col·lectiu en concret i es realitzen actuacions diferenciades en funció de les necessitats, demandes i realitats del municipi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa