MónTerrassa
#UnArbrePerEuropa complirà dos anys des del seu llançament

El dissabte 11 de desembre la campanya #UnArbrePerEuropa complirà dos anys des del seu llançament. S’han plantat més de 35.000 arbres. Fins ara 67 municipis catalans n’han posat més de 2800 arbres. Dins els municipis de la demarcació de Barcelona en trobem 26 que han plantat més de 700 arbres. Entre ells es troben: la capital, Terrassa, Castelldefels, L’Hospitalet, Gavà, Sant Boi, Granollers, Mollet del Vallés, Barberà, Santa Coloma de Gramenet i Caldes de Montbui.

L’11 de novembre de 2021, la campanya ‘Un Arbre per Europa’ –iniciada arran d’un tuit del president del Parlament Europeu David Sassoli– compleix dos anys. Aquesta campanya vol aconseguir que tots els alcaldes de la Unió Europea es comprometin amb la sostenibilitat local, i que s’involucri als joves en la presa de decisions en matèria sostenible dins dels seus municipis. Aquest compromís es fa tangible mitjançant l’acte simbòlic de l’adhesió al manifest i la plantació d’almenys un arbre.

A Catalunya, la iniciativa té el suport de l’Oficina del Parlament Europeu de Barcelona, que va escriure una carta adreçant-se a tots els alcaldes i alcaldesses de Catalunya convidant-los a sumar-s’hi. Fins ara, s’hi han sumat 650 municipis i s’han plantat més de 35.898 arbres.

Més enllà de la plantació d’arbres, es vol defensar i promoure la sostenibilitat local. Per això, Equip Europa envia un butlletí d’informació mensual a tots els ajuntaments adherits amb idees i suggeriments de mesures, al seu abast, que es poden implementar en els municipis per a millorar la seva sostenibilitat i fomentar la conscienciació mediambiental entre els ciutadans.

World Forum for Democracy

El Consell d’Europa va seleccionar a #UnArbrePerEuropa per a la participació en el World Forum for Democracy, la qual cosa va permetre compartir la iniciativa en el Palau d’Europa d’Estrasburg en el panel “Act local, inspire global. Local initiatives making change”.

L’edició 2021-2022 d’aquesta campanya es tancarà el 5 de juny de 2022, Dia Mundial del Medi Ambient.

Abrera
Barberà del Vallès
Barcelona
Caldes de Montbui
Castellbell i el Vilar
Castelldefels
Cornellà de Llobegrat
Cubelles
Esparraguera
Gavà
Granollers
L’Hospitalet de Llobregat
Lliça de Vall
Mollet del Vallés
Montmeló
Prat del LLobregat
Prats de Lluçanès
Sant Boi de Llobregat
Sant Joan Despí
Sant Vicenç dels Horts
Santa Coloma de Gramenet
Santa María de Martorelles
Terrassa
Vilafranca del Penedès
Vilanova i la Geltrú
Vilassar de Dalt

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa