MónTerrassa
Una desena de treballs s’exposen a la XII Jornada de l’Àmbit de Servei Sociosanitari de Mútua Terrassa
  • CA

Amb el propòsit de donar a conèixer les experiències i els treballs desenvolupats el passat 2019 i 2020 en matèria sociosanitària, el proper dimarts 22 de juny, l’Edifici Docent acollirà la XII jornada de l’Àmbit de Servei Sociosanitari. Aquesta comptarà amb les exposicions de diversos professionals provinents de diferents centres gestionats per la Fundació Vallparadís de MútuaTerrassa. La inauguració anirà a càrrec d’Esteve Picola, director general de l’entitat i Ramon Ramells, gerent de l’Àmbit de Servei Sociosanitari. Acte seguit s’esdevindrà la presentació de l’estudi que va obtenir la Beca de la Fundació Docència i Recerca de MútuaTerrassa en el marc de la modalitat d’Àmbit sociosanitari del passat 2020. Porta per títol “Efecte de la Musicoteràpia Neurològica en les funcions cognitives i l’estat d’ànim de persones grans amb trastorn neurocognitiu degeneratiu lleu-moderat: estudi aleatoritzat” i anirà a càrrec de Lourdes Forn, psicòloga clínica i Sergi Muñiz, musicoterapeuta i educador social.

A continuació tindran lloc les presentacions dels nou treballs i experiències, totes elles vinculades al terreny sociosanitari i centrades en aspectes tan diferenciats com la disfàgia, la rehabilitació neuropsicològica en persones amb dany cerebral adquirit o l’impacte a les pautes farmacològiques a partir de la dieta i l’activitat física en persones grans. Sota el títol “Cuidamos centrándonos en la persona, cuidamos sin sujeciones”, la conferència magistral d’enguany serà pronunciada per Ana Urrutia, presidenta de la Fundación Cuidados Dignos, experta en bioètica i biodret i creadora de la “Norma Libera-Ger per a la gestió, control i eliminació de subjeccions a centres sanitaris i sociosanitaris” i la “Norma Libera-Care, Model d’Atenció Centrat en la Persona Sense Subjeccions” i d’aplicació en tots els nivells assistencials de la cura. En aquest sentit, Montse Llombart, directora de la Residència Móra la Nova, explicarà la seva experiència en l’obtenció de l’acreditació de la Norma Libera-Care.

Si la pandèmia derivada de la Covid-19 no hagués sobrevingut, enguany s’hauria celebrat la 13a edició però la jornada de l’any passat es va haver de suspendre. El seguiment de l’edició d’enguany es podrà dur a terme de forma telemàtica -mitjançant una retransmissió en streaming a través del Canal You Tube de MútuaTerrassa- o bé presencialment des de l’Edifici Docent amb una capacitat limitada a una cinquantena d’assistents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa