MónTerrassa
Un retard en la identificació ajorna la cerimònia de comiat de Faustino

Aquest diumenge havia de tenir lloc el funeral de Faustino Aranda. Finalment però, la família s’ha vist obligada a ajornar-lo. La seva filla, Ana, ha volgut fer arribar a Món Terrassa aquest escrit en el qual explica els motius pels quals no s’ha pogut celebrar avui i ha aprofitat per denunciar el que considera tot un seguit de “negligències” per part dels cossos d’emergències. La carta diu així:

Després de set dies d’angoixa i desesperació per trobar el meu pare, Faustino Aranda, divendres es van endur el seu cos a l’anatòmic de Barcelona. Vaig iniciar els tràmits del Tanatori i se’m va donar hora pel velatori el dia 8 a les 18h, per inicinerar-lo el dia 9 a les 12h. Van quedar en trucar-me per confirmar l’hora per si havíem d’anar abans a exposar-lo.

Doncs resulta que aquest diumenge al matí, amb ja tot organitzat, sobre les 11.30h, intranquil·la perquè ningú s’havia posat en contacte amb mi, he trucat al Tanatori i els he comentat si hi havia algun problema. Aleshores és quan em diuen que m’han enviat un correu però que no han rebut contesta. Els demano que si us plau, truquin a l’anatòmic per saber què està passant. Al cap de deu minuts, rebo una trucada del Tanatori i em comenten que, sentint-ho molt, però que avui no es pot anar a buscar el cos del meu pare. Sense cap més explicació.

Tot seguit, m’he posat en contacte amb Investigació, de Mossos, preguntant què és el que passava. Aleshores m’han dit que tot i que portava la polsera identificativa de l’hospital amb el seu nom, i tot i que la meva germana i jo el vam reconèixer, no el poden identificar oficialment. Després de set dies desaparegut, què esperaven aquests senyors? Potser si haguessin fet la seva feina, això no hauria passat! Total, que li han de reconstruir un dit per poder identificar-lo. I que per això no l’han pogut portar avui. Segurament fins a mitjans de la setmana vinent no serà possible.

Sort que he trucat jo, perquè si no ens trobem aquest diumenge a les 18h al Tanatori esperant que el portessin. Això és vergonyós i lamentable. Com si no n’haguéssim tingut prou amb tots els dies d’angoixa i desesperació, amb tot el dolor que estem passant per culpa de la incompetència de l’Hospital de Terrassa, Mossos, Bombers… I ara toca això. Alentir el velatori i esperar a fer-li un funeral com es mereix. Això és indignant i s’esta tornant insuportable. Això no pot quedar pas impune. Són moltes les negligències que s’han passat per alt i ja està bé”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa