MónTerrassa
Un nou pont per a l’avinguda del Vallès de Terrassa?

L’avinguda del Vallès de Terrassa és un important itinerari de connexió nord-sud de la ciutat i que facilita l’accés a les zones industrials existents a l’est-sud del terme municipal. Com adequar-lo a la mobilitat existent i, sobretot, a la futura, és una de les preocupacions del govern municipal i que es recull en el Pla de Mobilitat 2016-2021. En aquest document es plantegen diverses propostes per tal de millorar-ne l’adaptació al trànsit no motoritzat.

Una de les que crida més l’atenció és la possibilitat de crear noves passeres (entre 3 i 4) per tal de millorar la permeabilitat de la Riera de les Arenes. L’objectiu seria garantir el creuament de la riera com a mínim cada 500 metres, i el document recomana que aquest espai per a vianants es faci al mateix nivell que la vialitat (és a dir, a nivell de l’avinguda) perquè la conexió sigui “més ràpida, fàcil i accessible”. Però això no seria fàcil, bàsicament per l’elevat cost econòmic que suposaria per a les arques municipals.

No obstant, l’EAMG contempla una possible ampliació del centre comercial existent al polígon industrial del carrer d’Alemanya (Can Parellada). Es tracta de la pastilla que ocupa actualment Carrefour o l’Akí Bricolaje. Si aquesta expansió es realitzés, el document acorda que aniria associada a la construcció d’un pont que permetria el creuament de la riera de les Arenes a l’alçada del carrer d’Alemanya, i així, a més de facilitar el fluxe de gent al centre comercial, a l’hora també milloraria la permeabilitat a banda i banda de la riera. Un pont que recauria financerament parlant per part del centre comercial. Des de l’Ajuntament de Terrassa s’afirma a Món Terrassa que “el projecte es contempla però només és una possibilitat”. Reconeixen que en el cas que s’amplii el centre comercial això suposaria “noves mesures relacionades amb el trànsit i la mobilitat” i que en el cas que s’acabés construint, efectivament, implicaria la creació d’un nou pont.

Nou comentari

Comparteix