MónTerrassa
Un hidroavió, la causa de la gran apagada de llum aquesta tarda a Terrassa
  • CA

Segons han informat Red Eléctrica, un incident amb un hidroavió ha generat un problema a la xarxa francesa de molt alta tensió. Això ha provocat la desconnexió temporal de la península Ibèrica amb la resta d’Europa. Fonts de la companyia han explicat que la desconnexió s’ha fet seguint un protocol internacional, i que la manca de subministracions a diversos punts de l’Estat no ha estat a causa d’una avaria a les línies elèctriques espanyoles.

El subministrament elèctric s’ha restablert després d’una apagada global que a Catalunya ha arribat a afectar uns 640.000 abonats. El servei s’ha restablert totalment cap a tres quarts de sis de la tarda, segons han informat fonts de Protecció Civil i Endesa. La caiguda ha durat aproximadament una hora, tot i que el servei s’ha anat restablint progressivament durant aquest període. La manca de subministrament elèctric ha afectat també a altres comunitats autònomes, fins arribar a un total 1,2 milions d’abonats sense llum. La causa ha estat un incident provocat per un hidroavió en una línia al sud de França que ha obligat Red Eléctrica a desconnectar la interconnexió amb aquest país per evitar afectacions al sistema elèctric.L’apagada ha afectat molts municipis de Catalunya, tot i que el servei s’ha anat restabliment progressivament. Protecció Civil de la Generalitat ha rebut l’avís per part d’Endesa cap a tres quarts de cinc de la tarda. S’han quedat sense llum abonats de municipis com Barcelona, Terrassa, Manresa, Flix, Granollers, Ripollet, o diversos municipis del Maresme. Una hora després de l’incident, el servei s’ha restablert totalment.

El subministrament elèctric no ha quedat tallat només en municipis catalans. Ciutats com València, Alacant o Madrid també s’han vist afectades, i la incidència fins i tot ha arribat a Portugal.

Per la seva part, Endesa ha explicat que les proteccions han actuat correctament per evitar una caiguda total del sistema.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa