MónTerrassa
UCFR denuncia “assetjament policial” sobre els veïns de Ca n’Anglada

La Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) de Terrassa ha fet públic un comunicat en què denuncien que els veïnes i veïns afectats pateixen “assetjament policial a Ca n’Anglada”, com a conseqüència de les actuacions polítiques i policials que han tingut lloc després d’una baralla esdevinguda el 30 de març passat al barri. “La situació d’emergència que travessa el barri no constitueix una emergència en termes de seguretat, sinó un problema de manca d’habitatge i falta d’alternatives habitacionals d’algunes families amb menors”, afirma l’entitat.

Exposen que els veïnes de l’immoble afectat afirmen que “no es pot atribuir la baralla a una qüestió de bandes rivals ni suggerir que està relacionat amb la població migrant, segons el seu origen. Aquesta terminologia i relat legitima una lectura racista, islamòfoba i xenòfoba”. I matisen “la situació no és nova. Des de fa més o menys sis mesos, la policia nacional està fent batudes, detenint i obrint expedients de repatriació i les veïnes denuncien molta agressivitat, l’ús de porres i insults racistes per part de Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal”.

En el comunicat suratllen que “el cas més greu d’assetjament és en un edifici del carrer Sant Cosme, on es pateix una persecució constant per part de les forces de seguretat, amb identificacions i interrogatoris”. Diuen que Serveis socials de l’Ajuntament de Terrassa està al corrent de la “situació de vulnerabilitat de les famílies del bloc, moltes d’elles amb menors a càrrec” i per això demanen que “assumeixi responsabilitats, ofereixi alternativa habitacional a les veïnes i abandoni la via de la criminalització i policial”.

Entre les peticions que posen sobre la taula hi ha “l’aturada de manera urgent les actuacions policials d’identificació, retenció i detenció de les persones racialitzades i que s’aturi l’assetjament a què s’està sotmetent la ciutat i, especialment, al barri de Ca N’Anglada” o l’actualització dels protocols d’actuació de les forces de seguretat per tal d’evitar “les identificacions racialitzades i es depurin responsabilitats en la utilització de mesures desproporcionades o insults racistes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa