MónTerrassa
TV3 obliga a rectificar la COPE
  • CA
El periodista Carlos Herrera | ACN

!--akiadsense-->

7 de març de 2019. Era l’endemà que la secretària del Jutjat 13 de Barcelona, Montserrat del Toro, declarés al Tribunal Suprem com a testimoni en el Judici al Procés. El periodista de la COPE Carlos Herrera feia la seva editorial de les 7 hores i afirmava: “Ja que TV3 s’ha encarregat de divulgar les dades de Montserrat del Toro per veure si així la violen o la matxaquen o li cremen la casa, també seria bo que es preocupés per conèixer la identitat del subjecte del Teatre Coliseum que quan aquesta senyora entra pel terrat no la deixa sortir”. I ara Carlos Herrera s’ha vist obligar a rectificar aquestes paraules. Segons ha pogut saber ‘El Món’, el dia 12 de març, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va enviar un burofax a la Cadena COPE demanant rectificació pel fet que Herrera digués que la cadena pública catalana es va saltar la protecció de la identitat de la secretària judicial que va participar en el registre al Departament d’Economia el 20 de setembre de 2017.

L’entitat avisava la COPE que si la rectificació no es produïa en el mateix horari que s’havien fet les acusacions, TV3 recorreria als tribunals. I precisament aquest dilluns va arribar la rectificació de la Carlos Herrera. De fet, la COPE va respondre la petició de la televisió pública catalana adjuntant el tall de veu on a les 7:07 Carlos Herrera va fer la rectificació, segons han explicat fonts de la CCMA al Món. “L’altre dia vaig afirmar, quan estava Montserrat del Toro, que havia demanat privacitat en el judici al Procés i que TV3 havia difòs amb la seva imatge alguna de les seves dades i imatges. I no és cert, entre d’altres coses perquè així m’ho ha fet saber TV3”, ha explicat aquest matí el perodista de la COPE.

Herrera ha continuat explicant que “m’han dit que la informació que vam donar en el programa del dia 7 no és correcte. A xarxes socials alguns van aprofitar per fer això, però no TV3 i, per tant, les coses al seu lloc. El que la fa, la fa, i el que no la fa, no la fa”. I ha conclòs: “Així que… TV3 no va difondre cap dada ni imatge de Montserrat del Toro, cosa que amb molt de gust rectifico i aclareixo perquè quan un té raó té raó, i si no la té no la té”.

Aquesta és l’editorial del dia 7 de març on Carlos Herrera es refereix a la secretària judicial Montserat del Toro i a TV3 (a partir del minut 7):

I aquesta és l’editorial d’aquest dilluns 19 de març on Carlos Herrera rectifica (a partir del minut 8:25):

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa