MónTerrassa
El TSJC reclama tres jutjats més per a Terrassa
  • CA

El president de l’Audiència de Barcelona, Antonio Recio, ha reclamat aquest dijous que aquest òrgan judicial tingui més magistrats i seccions civils i que altres partits judicials de la demarcació també tinguin nous jutjats civils i de família, ja que són els àmbits més col·lapsats d’una justícia ja tradicionalment saturada. En la presentació de la memòria del 2017, Recio ha reiterat algunes demandes de l’any passat, com la construcció d’una nova Audiència de Barcelona per poder encabir els reforços demanats.

A la resta de jutjats de la demarcació, excepte els de la ciutat de Barcelona, els jutjats de primera instància, civils, han incrementat lleugerament els casos ingressats, passant de 47.000 a 51.867, cosa que ha incrementat els pendents de tramitar dels 26.700 als 30.700.

Els de violència sobre la dona han vist incrementar els assumptes que arriben de l’àmbit penal, fins als 14.400, força per sobre dels 12.500 del 2014. Això fa que els jutges hagin de prioritzar aquests casos i triguin més a resoldre els que els arriben de l’àmbit civil, com incompliments d’indemnitzacions, que van arribar als 1.800 i mantenen una evolució estable o a la baixa. Als jutjats d’instrucció penal les xifres es van mantenir estables respecte el 2016, al voltant dels 76.000 casos. Els jutjats mixtos de primera instància i instrucció, civils i penals en ciutats petites i mitjanes, han vist augmentar els casos civils de 68.500 el 2016 als 75.200 el 2016, i els casos penals han rondat els 100.000, com l’any anterior.

Els jutjats penals, que jutgen casos no greus, han vist ingressar 8.400 casos el 2017, xifra similar al 2016. Els jutjats socials han crescut lleugerament, passant de 9.150 casos a 9.752. Per últim, els jutjats de família, situats a Mataró, Badalona, Sabadell, Terrassa i Granollers, han vist créixer els assumptes, dels 9.000 als 10.000.

Així, el TSJC ha reclamat, de forma “prudent”, segons Recio, un jutjat mixt a Arenys de Mar, un a Vic, un a Vilanova i la Geltrú i un a Sant Feliu de Llobregat; quatre jutjats de primera instància a Barcelona, un a Badalona i un a Terrassa; cinc jutjats penals a Barcelona, tres d’ells per a execucions, i un a Terrassa; quatre jutjats socials a Barcelona i un a Terrassa, i un jutjat contenciós-administratiu a Barcelona. A banda, aquest 2018 entraran en funcionament deu jutjats: dos a Sabadell a finals d’any, un a Mataró, Terrassa i Reus el 30 de setembre i dos a Barcelona, dos a Granollers i un a Badalona el proper 30 de juny. Altres quatre jutjats podrien començar a funcionar el 2019.

Recio també ha demanat que es recuperi el projecte de creació de tribunals d’instància, que estarien especialitzats en casos civils, de família o violència sobre la dona i actuarien per sobre dels actuals partits judicials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa