MónTerrassa
TRS sense Murs alerta d’un repunt del racisme i la xenofòbia a Terrassa
Cartells penjats al carrer colom de Terrassa | Cristóbal Castro

L’agressió racista i masclista que va patir aquest dilluns una egarenca d’origen dominicà mentre treballava a l’hort urbà de Torre-Sana, un espai col·lectiu i gestionat per l’associació de veïns per part de dos individus, membres de l’AV Torre-Sana, la qual ja ha procedit a expulsar-los, ha desencadenat tot un seguit de reaccions per part d’entitats i associacions.

La darrera a manifestar el seu rebuig ha estat Terrassa Sense Murs, la qual alerta que “arran del discurs de la por i de l’estratègia política de buscar culpables a la situació de crisi, el racisme i la xenofòbia han viscut un repunt a la nostra ciutat” i recorden que el mes de maig van aparèixer pintades islamòfobes a la mesquita de Ca N’Anglada i que també han ocorregut fets similars a Can Palet.

Sobre la darrera manifestació de racisme a la ciutat, afirma que la policia local ja s’havia hagut de personar en diverses ocasions a l’hort per insults i amenaces tant a la mateixa persona com a altres membres del col·lectiu. L’entitat recrimina al cos policial que “no es prenguessin mesures preventives per evitar els fets d’aquest dilluns i tallar d’arrel les conductes agressives de base racista per part d’aquests dos individus”.

Així mateix, Terrassa Sense Murs exigeix a l’Ajuntament que “respongui amb contundència davant d’aquests fets” alhora que demanen als Jutjats de Terrassa que “prenguin partit contra el racisme i que prenguin les mesures convenients per reparar el dany i evitar que es repeteixin casos similars”. L’associació anima als egarencs a també ser part activa en la denúncia d’actes o fets de caire racista, encara que sigui amb “senzilles accions de denúncia a través de les xarxes socials i entorns propers”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa