MónTerrassa
Troben més restes humanes a La Mola
  • CA
sss

!--akiadsense-->

Una excursionista ha trobat aquest dimarts a La Mola el que semblen ser restes humanes. Per l’aparença, i a primera vista, sembla un fèmur, i la impressió, segons ha manifestat a Món Terrassa, és que pot haver-hi alguna cosa més. L’11 de novembre ja es van trobar cranis en una feixa de la part davantera i es va fer saber als Mossos, que van pujar i van fer un primer estudi sobre el terreny. Ara, les restes han aparegut en un altre lloc, i allunyat del primer; concretament, en un caminet d’accés al monestir benedictí de Sant Llorenç del Munt. Com en la troballa de fa 15 dies, no ha calgut furgar. L’os ha aparegut a simple vista, sobresortint lleugerament del terreny, i només calia mirar, i també s’ha passat la informació als Mossos. Alguns excursionistes han mostrat la seva preocupació pel que consideren poc interès de la direcció del Parc per investigar el que podria ser un cementiri de masovers de l’edifici i diuen que el primer jaciment s’ha tapat i ni s’ha marcat.

Troben un crani humà a La Mola
Troben un crani humà a La Mola | Marta Antich

!--akiadsense-->

La primera troballa

Dues excursionistes es van topar fa unes setmanes amb una sorpresa en una de les seves tradicionals excursions a La Mola. La troballa la va anunciar Món Terrassa en exclusiva. Unes restes mig enterrades els van cridar l’atenció: un crani humà, una vèrtebra i d’altres ossos, que en treure’ls, es trencaven amb facilitat. Ara, l’espai s’ha tapat, a l’espera d’una decisió sobre què es fa.

La troballa la van fer en una de les feixes de l’antic monestir benedictí de Sant Llorenç. Les dues noies van trucar els Mossos d’Esquadra per comunicar-los-ho. Tres agents de la patrulla de Muntanya s’hi van presentar i van donar una primera ullada. Aquest matí, fonts dels Mossos han explicat a Món Terrassa que ja s’han fet les comprovacions, i efectivament són restes humanes antigues i ara les està analitzant el metge forense. No hi ha indicis de criminalitat.

Per la zona, podria tractar-se d’un lloc d’enterrament dels monjos que durant segles van ocupar el monestir. Però només és una hipòtesi. És possible que es localitzin més ossos, perquè els descoberts estaven a pocs centímetres de la superfície.

!--akiadsense-->

Antropomorfa?

El misteri no es resoldrà fins que hi hagi una excavació arqueològica. Fonts consultades per Món Terrassa comenten que tant podrien ser restes dels segles XI-XII lligades al cenobi i a la seva comunitat -petita- com a algun dels masovers que va reconvertir l’edifici en casa-masia quan van marxar els monjos i datar-se en el XVII-XVIII.

No sembla possible que algú ho hagués portat des d’un altre lloc. No tindria massa sentit. Sembla descartable també, que les restes haguessin estat arrossegades des d’un altre punt amb els moviments de terres.

Fins que no es faci un estudi més profund de la zona i de les restes, no es podran confirmar o descartar les diverses hipòtesis que s’han fet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa