MónTerrassa
Trilla esperava un enduriment de les restriccions per Cap d’Any

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, esperava un “enduriment” de les restriccions i que aquestes fossin “més contundents” especialment per Cap d’Any davant d’una situació epidemiològica “inestable”. “Suposo que el Govern té més dades de les que tinc jo”, ha dit a RAC1. El doctor ha afirmat que és probable que després del període de festes hi hagi un augment del nombre de casos i ha alertat que les dues properes setmanes seran “de molta tensió i molta atenció”. Segons el seu parer, la gent està sent “majoritàriament prudent” però ha afirmat que l’equilibri “és complicat”. D’altra banda, ha continuat exigint un sistema “sòlid” de rastreig, més enllà de si es fa a través d’una contractació o la gestió directa.

El doctor no ha volgut entrar a valorar la decisió del Govern de finalitzar el contracte amb Ferrovial per al sistema de rastreig i s’ha limitat a demanar-li que aprofiti “per a la millora i el reforç continuat del sistema de rastreig perquè és cabdal”.

Sobre la campanya de vacunació, ha dit que cal tenir “molta prudència” i no ha descartat que es puguin repetir retards en el subministrament com el d’aquest dilluns. Per això, veu amb bons ulls l’estratègia de reservar les dues dosis que necessita cada persona un cop es reben i no posar més vacunes de la primera dosi i poder patir problemes de subministrament que compliquin la segona dosi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa