MónTerrassa
Els tres projectes que Terrassa té sobre la taula de l’ACA per millorar les rieres

L’Ajuntament de Terrassa està treballant amb l’ACA per arribar a un nou conveni que permeti l’execució dels projectes per realitzar millores puntuals de l’endegament de la riera de les Arenes, entre el pont de Sant Llorenç i el de Navarra, i del de reparacions puntuals a la riera de les Arenes, aigües amunt d’Els Bellots.

D’altra banda, el Consistori s’ha presentat a convocatòries de subvencions de l’Agència per a l’execució de tres projectes de manteniment i conservació de lleres públiques. Els projectes, que ja estan redactats, són:

– Construcció del projecte de mur d’escullera a la riera de les Arenes per a la protecció de les Fonts. Pressupost d’execució: 326.446 euros més IVA.

-Millora de la capacitat hidràulica de la riera de les Arenes, en el tram urbà comprès entre l’avinguda Font i Sagué i la confluència amb la riera del Palau. Pressupost d’execució: 79.992,09 euros més IVA.

– Millora de la capacitat hidràulica de la riera del Palau. Tram urbà entre el gual sota de la C-58 i la confluència amb la riera de les Arenes Pressupost d’execució: 30.074,89 euros més IVA.

Pel que fa al Pla Director de Rieres de Terrassa, l’ACA està treballant en la primera de les dues fases previstes (antecedents i diagnosi). El termini és de 16 mesos. Aquest pla estudiarà els cursos fluvials de la Riera de les Arenes, entre Matadepera i la confluència amb la Riera del Palau. La mateixa Riera del Palau, per sota de l’autovia B-4 i la seva confluència amb la Riera de les Arenes, incloent-hi un estudi del Torrent de Vallparadís. I el Torrent Mitger, en el tram comprès entre l’autovia B-40 i la confluència amb la Riera del Palau. També s’analitzarà el curs fluvial de la riera de Rubí en la seva confluència amb les rieres de les Arenes i Palau.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa