MónTerrassa
Tres positius i un mort per coronavirus a l’empresa municipal de neteja Eco-equip
  • CA
Minut de silenci pel company mort
Minut de silenci pel company mort | cedida

!--akiadsense-->

Des que va arribar la pandèmia a Terrassa, tres treballadors de l’empresa municipal de neteja Eco-equip han donat positiu i un ha mort. Altres, amb símptomes de la malaltia, esperen els resultats de les proves. Els professionals sanitaris i els de les residències de gent gran viuen el dia a dia de la malaltia en directe i amb un alt risc de contagi. Possiblement, el perill que corren els treballadors d’Eco-equip és un grau menor, peró al carrer romanen en permanent contacte amb materials i escombraries que han passat per mans de persones sanes però, també, per les d’infectats per la Covid-19.

Des del dia 1, directius i comitè van actuar plegats. Les primeres decisions van passar per demanar qui tenia patologies prèvies o familiars o gent propera infectada o malalta o amb símptomes. A partir d’aquí, i un cop detectats, se’ls va enviar a casa, el mateix que es va fer amb els majors de 60 anys, més exposats a les conseqüències greus de la malaltia, tots i que alguns van refusar-ho i estar al peu del canó amb la resta de companys. En els primers moments, el problema més importat va ser disposar de guants i mascaretes, el mateix que els hi va passar a altres serveis essencials. Ara, ja tots els treballadors en tenen.

En aquests moments, un grup de treballadors surt al carrer i la resta es queda a casa com a reserva. Algunes de les tasques van més ràpides, i les recollides amb els camions s’acaben abans perquè no hi ha trànsit. I serveis com neteja de places i escombrar s’han reduït perquè hi ha molta menys gent al carrer i menys residus.

Pel que fa als contenidors, el de resta han sofert pocs canvis, i sí que s’ha notat una lleugera davallada en cartrons i plàstics, i s’ha vist una gran reducció dels voluminosos com els mobles.

Actualment, en neteja viària Eco-equip hi té 21 persones treballant, 29 a casa en prevenció o conciliació, 18 de reserva i 29 de baixa, aquests per patologies que no tenen a veure amb el Covid, gairebé totes anteriors a l’inici de la pandèmia. Moltes de les baixes estan substituïdes per contractes temporals que estan en els altres grups.

En recollida de residus hi ha:

Prevenció/conciliacio 30

Reserva 49

Treballant 88

Baixa It Prèvia 45

Els altres herois anònims de Terrassa amb professions de risc pel coronavirus

“El adiós a un compañero” és la carta que un treballador d’Eco-equip ha escrit en record del seu company mort

Un treballador de l’empresa municipal de neteja de Terrassa mor de coronavirus

L’heroi de la neteja. L’opinió de Salvador Cot, conseller delegat de Món Terrassa i director de “El Món”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa